Тормозеният от фенове на Челси мъж: Искам ги в затвора!


Тормозеният от фенове на Челси мъж: Искам ги в затвора!

1340 0

Пострадалият в инцидента в парижкото метро тъмнокож мъж, който се казва Сюлейман, призна, че има намерение да се обърне към полицията и антирасистките организации. Мъжът изрази мнение, че феновете на Челси, които го избутаха от влака, трябва да отидат в затвора.

Имаше информации, че те са заплашени с лишаване от свобода за три години. Пострадалият е французин с мавритански произход и работи катоо ръководител в една от парижките компании.

"Тези английски фенове трябва да бъдат открити и да бъдат тикнати в затвора. Те не трябва да остават ненаказани. Исках да вляза в метрото, но те ми попречиха, аз отново опитах да вляза, но те пак ме спряха. В суматохата си загубих телефона. Те казаха нещо на английски, но аз нищо не разбрах, защото не говоря този език", споделя пострадалият човек пред " Le Parisien".

"Разбирам, че те ме нападнаха заради цвета на кожата ми. Не казвам, че съм бил много удивен, свикнал съм с расизма, живея с него, но случилото се в метрото ми е за първи път", казва още Сюлейман.

От "Екип" се допитали до британското правителство за наложените наказания за расизъм във Висшата лига за последните 10 сезона, а резултатите показват, че лондончани са сред най-големите расисти.

С по 19 наказания палмата държат Челси и Уест Хям. Зад тях отново се нарежда лондонски отбор - Тотнъм.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

111.jpg

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички