Уилям Салиба с постижение за Арсенал още на старта на Висшата лига


Уилям Салиба с постижение за Арсенал още на старта на Висшата лига
Снимка: Getty Images

710 0

Уилям Салиба постави нов рекорд на Арсенал, след като помогна на "артилеристите" да победят Уулвърхемптън. Отборът на Микел Артета спечели първа победа за новия сезон във Висшата лига, като Кай Хаверц и Букайо Сака успяха да открият мрежата при победа с 2:0. И в този процес френският национал Салиба направи впечатляваща част от историята на Арсенал.

23-годишният футболист, който дебютира в първия мач срещу Кристъл Палас през 2022 г., вече е участвал в 50 победи във Висшата лига. Както се подчертава от официалния уебсайт на клуба, Салиба го е направил само в 66 мача, по-бързо от всеки друг играч на Арсенал в топ дивизията.

Солидно постижение за Салиба

Усетил е вкуса на загубата само осем пъти и при запазени 30 сухи мрежи, той е удобно пред бивши играчи като Начо Монреал (70), Коло Туре (72) и Еду  Сол Кембъл (73).

Настоящият мениджър Артета е на 12-то място в списъка на Арсенал, след като е постигнал победи в 77 мача като играч. Въпреки това, впечатляващата статистика на Салиба не е достатъчна, за да бъде рекордьор във Висшата лига.

Всъщност има 13 играчи в историята пред него, включително двама от настоящите му съотборници в лицето на Александър Зинченко и Габриел Жезус, благодарение на подвизите им с Манчестър Сити.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Шампионите доминират в статистиката на Opta, като Фил Фодън и Аймерик Лапорт са изравнени за първото място с невероятните 50 победи в първите си 59 участия във Висшата лига. Дидие Дрогба е трети, а Ариен Робен и Жезус допълват първите пет.

Ето пълния топ 10:

  • Фил Фодън - 59
  • Аймерик Лапорт - 59
  • Дидие Дрогба - 60
  • Ариен Робен - 61
  • Габриел Жесус - 62
  • Бернардо Силва - 62
  • Едерсон - 62
  • Алисън - 62
  • Олександър Зинченко - 63
Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички