Юнайтед си върна на Лестър за обрата


Юнайтед си върна на Лестър за обрата
Снимка: Getty images/Gulliver

1407 0

Манчестър Юнайтед постигна безпроблемна победа над Лестър с 3:1 и отмъсти за онова 5:3 за „лисиците” от есента, когато футболистите на Луис ван Гаал водеха с 3:1 на полувремето.

Двубоят очаквано започна с натиск на домакините, които владееха топката, но не стигаха до чисти положения. След 15 минути игра Лестър се поокопити и започна да поглежда към наказателното поле на Юнайтед, без да застраши сериозно вратата на де Хеа.

В 28-ата минута Юнайтед все пак поведе с 1:0 след като топката попадна в Робин ван Перси, който хладнокръвно реализира.

Голът вдъхнови „Червените дяволи” и 5 минути по-късно те удвоиха преднината си. След удар на ди Мария, Фалкао се възползва от билата се към него топка в наказателното поле и я прати в опразнената врата, за да направи резултата 2:0.

В 43-тата минута, след центриране от корнер, защитник на Лестър отклони топката с глава към Уес Морган, който също с глава си вкара автогол за 3:0.

Второто полувреме започна вяло, като домакините доминираха играта.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

В 80-ата минута „лисиците” се възползваха от разбъркване в наказателното поле на Юнайтед. Топката овладя играч на сините, който проби по десния фланг и центрира топката на главата на Марчин Василевски, който отбеляза почетното попадение за Лестър – 3:1.

След този мач Манчестър Юнайтед изпревари Саутхемптън с 1 точка и с мач повече събра 43 т., достатъчни за третото място в класирането.

Лестър пък е закотвен на дъното със 17 точки.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички