В Англия обясниха липсата на половината гръбнак на националния отбор


В Англия обясниха липсата на половината гръбнак на националния отбор
Снимка: Getty Images/Guliver

1425 0

Селекционерът на Англия Рой Ходжсън даде пресконференция, на която оправда избора си на състав от 26 души, от които ще трябва да избере 23-ма, които да представляват "трите лъва" на Европейското първенство по футбол във Франция през лятото.

Тио Уолкът беше най-изненадващата липса в състава на Англия, а сред отсъстващите са Лейтън Бейнс, Майкъл Карик и още няколко футболисти, които бяха част от гръбнака на тима по време на Мондиал 2014. Най-изненадващото име в списъка пък е нападателят на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд.

"Рашфорд е един от претендентите за попадане във финалния състав. Конкуренцията е много силна, но той заслужава да попадне в разширената група. Ще бъде интересно да видим какво може да направи, пък било то и само за една седмица. Доволен съм, че мога да включа такъв млад играч, който имаше толкова силен финал на сезона. Не виждам защо да не измести някого, но ще бъде по-трудно, отколкото някои хора си мислят", коментира Ходжсън формата на Рашфорд. 

В същото време той е доволен от завръщането в игра на Хендерсън и Джак Уилшър, а в същото време сподели и защо е предпочел да вземе Андрюс Таусенд.

"Много съм доволен, че Джордан Хендерсън се завърна през уикенда. Джак Уилшир вече изигра няколко мача. Предстоящите три контроли ще ни дадат възможност да преценим реално дали физическото им състояние е достатъчно добро за това да попаднат в окончателния състав. Андрос Таунзенд отпадна от отбора, когато не играеше редовно. След това обаче отиде в Нюкасъл, получи шанс и се справи много добре.

За жалост, Тио Уолкот не игра редовно в последните няколко месеца и имаше проблеми с контузии. Решението да го оставя извън състава бе трудно, но трябваше да го взема.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Лейтън Бейнс не е играл за Англия от повече от година. И той бе дълго време контузен. Радвам се, че се завърна, но в негово отсъствие хора като Дани Роуз, Райън Бертранд и Киърън Гибс запълниха добре празнината.

Майкъл Карик бе често част за отбора в последните две години, но и той нямаше късмет с травмите. Вече говорих с тези трима футболисти. Това бяха трудни решения.

Това са играчи, които много уважавам, но трябваше да направя избор. В този случай предпочетох да взема седем защитници, вместо класическите осем, за да имам шанс да повикам един халф или един нападател повече. Това означаваше, че и Фил Ягиелка трябваше да отпадне. Говорих с него преди да обявя избора си, защото нямаше да съм щастлив той да разбере какво е решението ми от тази пресконференция", сподели още Ходжсън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички