Висшата лига взе важно решение за ВАР, което няма да се хареса на феновете


Висшата лига взе важно решение за ВАР, което няма да се хареса на феновете
Снимка: GettyImages

1583 0

Новият сезон от Висшата лига започва утре (16.08.) със срещата между Манчестър Юнайтед и Фулъм. Както и през последните сезони, и преди този една от най-големите теми си остава системата ВАР.

Полемиките около това дали тя има място във футбола не спират, като през лятото Уулвърхемптън предложи системата за видеоарбитраж да бъде премахната от английското първенство, но тази идея беше категорично отхвърлена.

ВАР

Въпреки отказа, тимовете от Висшата лига все пак поискаха да видят значителни подобрения от нея през следващия сезон. Едно от предложенията беше относно това главният съдия да е задължен да обяснява ВАР решенията на микрофон пред всички фенове на стадиона, но треньорите се възпротивиха срещу тази инициатива.

Защо идеята беше отказана

Много фенове изявиха желание подобно нещо да бъде въведено и да могат да разберат от самия арбитър защо дадено дискусионно отсъждане е било взето. Ръководството на Висшата лига е били отворено към такава идея, като тя е била подложена на обсъждане.

Според “The Telegraph” обаче наставниците в Англия не са били съгласни с това, а техният аргумент е бил, че така мачовете ще станат още по-дълги и мачовете ще станат прекалено накъсани.

Още: Революция на ВАР и във Висшата лига: Вече няма да има недоволни

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Датите, които всеки фен на Висшата лига трябва да знае: Кога са дербитата през сезон 2024/25?

Висшата лига започва с Челси - Манчестър Сити! Ливърпул, Манчестър Юнайтед и Тотнъм с приемливи съперници

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички