Борусия (Д) продължи да страда и срещу Падерборн


Борусия (Д) продължи да страда и срещу Падерборн

1054 0

Борусия (Дортмунд) не се е отърсил от кризата, в която бе изпаднал от началото на сезона. Това показа мачът с Падерборн в 12-ия кръг на Бундеслигата, в който "жълто-черните" водеха с 2:0 до 60-ата минута, но допуснаха да бъдат изравнени до 2:2.

Нападателят Пиер-Ерик Обамеянг даде надежди за втора поредна победа на гостите от Дортмунд, след вкара първия и асистира за втория гол на Марко Ройс. Габонецът откри резултата в 12-ата минута с брилянтен удар в центъра на вратата, след като получи превъзходен пас от Ерик Дурм. В добавеното време на първата част Обамеянг подаде на Марко Ройс, който намери долния ляв ъгъл на Крусе за 2:0.

В 60-ата минута Лукас Руп върна интригата в двубоя, след като от границата на наказателното поле мушна топката във вратата на Крул за 1:2. В 67-ата минута Ройс получи поредната си тежка травма и трябваше да напусне терена принудително. Това внесе импулс в играта на новака и осем минути преди края Сюлейман Коч намери перфектно Махир Саглик, който скочи най-високо в наказателното поле на Борусия и направи резултата 2:2.

Със спечелената точка Борусия дръпна със само една позиция в класирането и вече са 14-и с 11 точки в актива. Падерборн пък остава девети с 16 точки.

Останалите резултати от кръга в Бундеслигата:

Борусия (М) - Айнтрахт 1:3

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Байерн (М) - Хофенхайм 4:0

Хановер - Байер 1:3

Майнц - Фрайбург 2:2

Шалке - Волфсбург 3:2

Кьолн - Херта - от 19.30 часа

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички