Волфсбург изпепели Борусия, натъжи Клоп и се поздрави с Купата


Волфсбург изпепели Борусия, натъжи Клоп и се поздрави с Купата
Снимка: Guliver/Getty Images

1292 0

Волфсбург вгорчи последния двубой на Юрген Клоп начело на Борусия (Дортмунд), след като "вълците" обърнаха своя съперник от 0:1 до 3:1 и се поздравиха с Купата на Германия.

Мачът нямаше как да почне по-добре за "жълто-черните", като още в 5' Обамеянг успя да оползотвори по най-добрия начин пас на Кагава и даде аванс на възпитаниците на Юрген Клоп.

Последваха два пропуска - по един за Ройс и Перишич, преди в 22' резултатът да бъде изравнен. Налдо прати силен шут от пряк свободен удар, Лангерак успя да отрази, но топката стигна до Луис Густаво, който не сбърка - 1:1.

Само 11 минути по-късно Кевин Де Бройне блесна в страхотна светлина след като проби и прати истински снаряд от 22 метра, който вратарят на Борусия не очакваше - страхотен гол и 1:2 за немския вицешампион.

В 38' пък Иван Перишич напредна по дясното крило и центрира отлично в наказателното поле. Вратарят остана под топката, а Суботич пропусна да покрие Бас Дост и голмайсторът на Волфсбург вкара за 3:1.

През втората част "жълто-черните" се опитаха да натиснат, но чисти положения не успяха да създадат. Волфсбург пък се задоволи с контраатаки, от които можеше да падне 4-и гол. Такъв обаче не беше нужен, а "вълците" се поздравиха с Купата на Германия.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички