Челси е направил контакт с Тиаго Мота


Челси е направил контакт с Тиаго Мота
Снимка: Getty Images

1080 0

Отборът на Челси са се свързали с треньора на италианския хит през този сезон Болоня Тиаго Мота. Сегашният мениджър на "сините" не се представя по най-убедителният начин, като бъдещето му в лондонския клуб не е сигурно.

Челси за поредна година не изпраща добър сезон след оттеглянето на Роман Абрамович и смяната на властта в лицето на Тод Боели. "Сините" регистрираха 11 поражения през настоящата кампания във Висшата лига, като последната беше катастрофална с 0:5 от борещия се за титлата тази година Арсенал. Тимът от английската столица заема девето място с 48 точки три кръга преди края на сезона. Челси загуби и финал за Купата на Лигата през месец февруари от Ливърпул.

Още: Бивш защитник на Челси посочи играчите, разочаровали най-много този сезон

Това са и причините ръководните фактори да обмислят раздяла със сегашния мениджър Маурисио Почетино и да се насочат към друг вариант и по-специално Тиаго Мота. 

Италианският бивш национал и сегашен треньор на Болоня прави фурор в Серия А. Световният шампион с Италия е и новатор в модерния футбол, като направи тактика 2-7-2. Неговият отбор към момента е на четвърта позиция в първенството и има голяма вероятност да се добере до първо и историческо участие в Шампионска лига следващия сезон. Отборът от северна Италия е с актив от 63 точки четири кръга преди края на първенството. В предстоящия си мач "хрътките" гостуват на Торино.

Почетино призна: От седмици не е комуникирал с шефовете на Челси

Ще има бунт в съблекалнята на Челси, ако Маурио Почетино бъде уволнен

Болоня наказа Рома в директен мач за Шампионска лига

Тиаго Мота е новият наставник на елитния Болоня от Серия А

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички