В уикенда на супердербитата: Интер и Ювентус с мача на годината - 8 гола, куп обрати и истинска лудница на "Меаца"


В уикенда на супердербитата: Интер и Ювентус с мача на годината - 8 гола, куп обрати и истинска лудница на "Меаца"
Снимка: GettyImages

341 0

След куп дерби мачове из футболна Европа, най-доброто определено беше за последния двубой. След побоя на Барселона над Реал Мадрид и зрелищното 2:2 на "Емиратс" между Арсенал и Ливърпул, Интер и Ювентусизиграха най-добрия мач за 2024 година, вкараха си общо 8 гола и завършиха 4:4 в истински спектакъл на "Джузепе Меаца". 

Мачът бе изпълнен с обрати, като още през първото полувреме паднаха цели 5 гола. Първите 10 минути не даваха индикации, че ще видим толкова голове, но в 13' Данило извърши безумен фал и Желински реализира от дузпа за 1:0. 

14 минути след дузпата резултатът вече бе в полза на Ювентус - Влахович и Уеа се разписаха след грешки на защитата за 1:2, но и това не бе всичко през първите 45 минути. Мхитарян с почти солова акция успя да вкараха хубав гол за 2:2, а поредното безумие за Юве извърши Колюлю, който изрита брутално Дъмфрис в наказателното поле - нова дузпа и нов гол за Желински - 3:2. 

Това беше най-резултатното първо полувреме в историята на съперничеството. 

Интер излезе за второто полувреме с идеята да реши всичко в мача и изглеждаше, че го прави, след като Дъмфрис бе най-съобразителен след карамбол в наказателното поле за 4:2 в 53'. Тиаго Мота обаче пусна в игра човека, който донесе точката на Ювентус - Кенан Йълдъз. Турският нападател вкара в 71 и 82', за да фиксира крайното 4:4. 

За едва 3-ти път в историята на "Дерби д'Италия" падат 8 или повече попадения, като другите толкова голови резултата са 9:1 за Юве (1961) и 6:2 (1932), отново в полза на "бианконерите". 

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Освен това, Кенан се превърна в най-младия футболист в дербито, отбелязал два или повече гола (19 години, 176 дни). 

В класирането Наполи (22 точки) е големият победител от равенството, като води с 4 точки пред Интер и 5 пред Ювентус. 

Интер срещу Ювентус НА ЖИВО

Първо полувреме 

Мачът започна с поделено владение на топката и малко рискове от двете селекции. Торинци изглеждаха доволни да преотстъпят инициативата на своя домакин, но воденият от Симоне Индзаги тим предпочете спокойни действия в първите 10 минути. 

В 13' обаче се стигна до дузпа в полза на Интер за нарушение на Данило срещу Тюрам. За втори път тази седмица бразилецът предава дузпа за съперника, след като стори това и срещу Щутгарт. От бялата точка точен бе Желински - 1:0 за "нерадзурите". Това беше и първи гол във вратата на Ювентус от игра в гостуване през този сезон. 

Само 7 минути след дузпата обаче Ювентус изравни резултата. По невероятен начин бе изведен МакКени в наказателното поле. Централните бранители на Интер проспаха ситуацията, оставяйки американеца да поеме и да подаде на Влахович, който на почти празна врата върна равенството - 1:1. 

Ювентус не само че изравни, но успя и да поведе в резултата. Фабио Консейсао пое топката по дясното крило и направи за смях защитата на Интер - нахлу в наказателното поле, рязко сви топката към десния си крак и от аутлинията подаде на Тимоти Уеа, който реализира без проблем - 1:2. 

В 32' отново Консейсао бе в центъра на обективите, след като пак влезе в наказателното поле и стреля, но Зомер този път успя да се намеси и предпази вратата си от 3-ти гол. 

Само 4 минути по-късно Интер върна равенството в мача - Мхитарян игра на двойно подаване с Тюрам, получи топката на границата на пеналтерията, навърза двама и стреля точно в долния десен ъгъл - 2:2. 

Буквално в следващата атака Калюлю извърши чудовищна глупост и в наказателното поле изрита жестоко Дъмфрис - нова дузпа за "нерадзурите". Отново Желински се нагърби с изпълнението, Де Грегорио хвана ъгъла, но не и топката - 3:2. 

Този път Интер задържа по-дълго аванса си, като се затвори в края на полувремето, за да не се стигне до ново изравняване след рекордните 5 гола за едно полувреме между двата отбора. 

Второ полувреме 

След почивката момчетата на Индзаги излязоха на терена с идеята да решат всичко в мача рано-рано. Ди Марко можеше да се разпише, но Ди Грегорио се намеси добре. В 53' обаче нямаше какво да спре "нерадзурите". При центриране от корнер вратарят изби, но право в краката на Дъмфис, който от 7 метра диагонално от вратата стреля точно и реализира - 4:2. 

След попадението, Ювентус се опита да натисне своя опонент, но гостите стигнаха само до няколко центрирания. От своя страна Интер пропусна да реализира не един, а два гола, като първо Де Грегорио се намеси решаващо при удар на Димарко, а в 70' удар на Лаутаро при центриране от корнер профуча покрай гредата. 

Този пропуск струва скъпо, защото само минута по-късно се стигна до гол във вратата на Зомер. Ювентус отне топката дълбоко в своята половина, Маккени я изнесе до централната линия и подаде към Йълдъз. Той напредна, влезе в наказателното поле и с кинжален удар с левия крак препарира Зомер - 4:3. 

В 82' защитата на Интер отново се пропука. МакКени проби през центъра и комбинира надясно с Консейсао. Той центрира към пеналтерията, защитник изби, но топката кацна на крака на Йълдъз - той стреля право в Зомер, но вратаря не изби добре и топката се оплете в мрежата - 4:4. 

Състави

Интер: Зомер, Павар, Де Врай, Бастони, Дъмфрис, Барела, Желински, Мкхитарян, Димарко, Тюрам, Лаутаро

Ювентус: Ди Грегорио, Камбиасо, Данило, Калулу, Кабал, Локатели, Фаджоли, Уеа, Маккени, Консейсао, Влахович

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички