Дерби Д'Италия НА ЖИВО: Интер - Ювентус 4:2, инфарктен двубой и втори обрат!


Дерби Д'Италия НА ЖИВО: Интер - Ювентус 4:2, инфарктен двубой и втори обрат!
Снимка: Getty Images

294 0

Шампионът Интер ще опита да не позволи на лидера Наполи да се откъсне на върха в класирането на Серия А, като "нерадзурите" вече изостават на пет точки от "партенопеите", които спечелиха мача си от деветия кръг. Интер обаче ще има много тежко домакинство срещу Ювентус, който е трети в подреждането - със само точка пасив.

Голямото Дерби Д'Италия ще се състои на стадион "Джузепе Меаца", като бе поверен за ръководене на опитния рефер Марко Гуида. Първият съдийски сигнал ще бъде даден в 19:00 часа българско време, като ще можете да проследите срещата НА ЖИВО в SportLive.bg.

Интер срещу Ювентус НА ЖИВО

Мачът започна с поделено владение на топката и малко рискове от двете селекции. Торинци изглеждаха доволни да преотстъпят инициативата на своя домакин, но воденият от Симоне Индзаги тим предпочете спокойни действия в първите 10 минути. 

В 13' обаче се стигна до дузпа в полза на Интер за нарушение на Данило срещу Тюрам. За втори път тази седмица бразилецът предава дузпа за съперника, след като стори това и срещу Щутгарт. От бялата точка точен бе Желински - 1:0 за "нерадзурите". Това беше и първи гол във вратата на Ювентус от игра в гостуване през този сезон. 

Само 7 минути след дузпата обаче Ювентус изравни резултата. По невероятен начин бе изведен МакКени в наказателното поле. Централните бранители на Интер проспаха ситуацията, оставяйки американеца да поеме и да подаде на Влахович, който на почти празна врата върна равенството - 1:1. 

Ювентус не само че изравни, но успя и да поведе в резултата. Фабио Консейсао пое топката по дясното крило и направи за смях защитата на Интер - нахлу в наказателното поле, рязко сви топката към десния си крак и от аутлинията подаде на Тимоти Уеа, който реализира без проблем - 1:2. 

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

В 32' отново Консейсао бе в центъра на обективите, след като пак влезе в наказателното поле и стреля, но Зомер този път успя да се намеси и предпази вратата си от 3-ти гол. 

Само 4 минути по-късно Интер върна равенството в мача - Мхитарян игра на двойно подаване с Тюрам, получи топката на границата на пеналтерията, навърза двама и стреля точно в долния десен ъгъл - 2:2. 

Буквално в следващата атака Калюлю извърши чудовищна глупост и в наказателното поле изрита жестоко Дъмфрис - нова дузпа за "нерадзурите". Отново Желински се нагърби с изпълнението, Де Грегорио хвана ъгъла, но не и топката - 3:2. 

Този път Интер задържа по-дълго аванса си, като се затвори в края на полувремето, за да не се стигне до ново изравняване след рекордните 5 гола за едно полувреме между двата отбора. 

Второ полувреме 

След почивката момчетата на Индзаги излязоха на терена с идеята да решат всичко в мача рано-рано. Ди Марко можеше да се разпише, но Ди Грегорио се намеси добре. В 53' обаче нямаше какво да спре "нерадзурите". При центриране от корнер вратарят изби, но право в краката на Дъмфис, който от 7 метра диагонално от вратата стреля точно и реализира - 4:2. 

Състави

Интер: Зомер, Павар, Де Врай, Бастони, Дъмфрис, Барела, Желински, Мкхитарян, Димарко, Тюрам, Лаутаро

Ювентус: Ди Грегорио, Камбиасо, Данило, Калулу, Кабал, Локатели, Фаджоли, Уеа, Маккени, Консейсао, Влахович

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички