Класика прати Фиорентина еднолично на върха


Класика прати Фиорентина еднолично на върха

833 0

Фиорентина убедително застана на върха в класирането в Серия А, след като се наложи с класика над Аталанта снощи. Гостите играха почти цял мач с човек по-малко.

Началото на мача бе драматично за Аталанта - Блажчиковски нахлу в наказателното поле и бе повален на тревата от Алехандро Гомес. Съдията свири дузпа, но вдигна и червен картон на Палета, който не извърши нарушение, а по-скоро Гомес бутна играча на Фиорентина в него. В крайна сметка той напусна терена, а "виолетовите" оползотвориха дузпата чрез Иличич - 1:0.

Все пак Аталанта можеше да изравни, но Татарушану успя да блокира опита им да реализират. В 34-ата минута Валеро се озова един на един с вратаря на гостите, след двойно подаване с Бернандески и маркира за 2:0.

През втората част Фиорентина нареди доста пропуски и успя да оформи класиката в срещата в последните секунди. Точен бе Хуан Верди, за когото това бе дебютен гол в първия му мач в Серия А.

"Виолетовите" са на върха с 18 точки, изпреварвайки Интер с два пункта и Лацио с три. Аталанта е на десета позиция с 11 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички