Милан спря "черна" серия срещу Интер и триумфира в Дерби дела Мадонина (ВИДЕО)


Милан спря "черна" серия срещу Интер и триумфира в Дерби дела Мадонина (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1199 0

Милан изигра много солиден мач срещу Интер и спечели Дерби дела Мадонина от петия кръг на Серия А. Кристиан Пулишич откри резултата още в 10', а Федерико Димарко изравни в 28'. Матео Габия върна аванса на "росонерите" 2 минути преди края на редовното време. След днешния двубой и двата тима имат по 8 точки и се намират на 6-о и 7-място.

Последните 6 дербита на Милано, преди днешното, бяха в полза на Интер, с впечатляващ общ резултат 14:2. Тази традиция в синьо-черно обаче днес бе нарушена, като Милан изигра много силен и солиден мач. Ян Зомер пък отрази куп възможности пред своята врата.

Милан започна по-добре срещата и първите опасни ситуации бяха за "росонерите". Още в 6' Мората стреля, но Ян Зомер успя да избие топката в корнер. 4 минути след това Пулишич пое топката и навлезе в наказателното поле, където преодоля противниковите играчи и с точен удар вкара за 0:1.

След гола Интер се активизира. В 28' великолепно центриране намери Димарко. Той веднага подаде към Лаутаро точно пред наказателното поле. Аржентинецът върна към Димарко, който с прецизен удар изравни. В края на полувремето "нерадзурите" бяха близо до пълен обрат, но Менян отрази удар на Лаутаро.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

И втората част започна с отлична възможност за "росонерите", но Зомер изби удара на Павар. В 48-ата минута вратарят на Интер в последния момент успя да изчисти топката пред Тами Ейбрахам. Ситуацията се гледа с ВАР за дузпа, но такава нямаше. В 65' Зомер направи и друго ключово спасяване след изстрел на Райндерс. Малко след това пък реферът отсъди дузпа за Милан заради игра с ръка на Лаутаро, но такава нямаше и решението бе променено.

В края на мача "росонерите" натисната още повече съперника си и това доведе до желания резултат 2 минути преди края на редовното време. След изпълнение на фал от Райдерс, а Матео Габия засече с глава за 1:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички