Ботев Пловдив ще мечтае след загуба и отменена дузпа срещу Панатинайкос (ВИДЕО)


Ботев Пловдив ще мечтае след загуба и отменена дузпа срещу Панатинайкос (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

3501 0

Ботев Пловдив загуби с 1:2 от Панатинайкос в първия двубой от втория квалификационен кръг в Лига Европа. “Канарите” запазиха своите шансове за реванша след седмица, който ще определи класиралия се за предпоследния предварителен кръг. 

Попаденията от домакините бяха реализирани още до почивката, след като Йеремейев откри в 8-ата минута, а Бакасетас от дузпа удвои в заключителните минути от първото полувреме. 

Още преди това гостите имаха претенции за дузпа, а шведският голмайстор се отчете с голям пропуск при 1:0. Последва трети гол след почивката, отменен заради засада на Йеремейев. 

Появата на Секулич в 70' усмихна Ботев Пловдив, който 60 секунди по-късно намалиха изоставането си след двойно подаване на Корошец с хърватина. 

Ботев изостава с гол

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

До края стана още по-горещо на терена след греда на Джуричич и драматично отменената дузпа срещу Укаки за Ботев Пловдив. Ситуацията бе дълго разглеждана от Фуксман с ВАР, но в крайна сметка бе взето решение в полза на "детелините". 

Първо полувреме

ГОЛ! В 8' българският отбор сам се вкара в проблеми, след като Там не успя да се изнесе навреме при изритана топка към полето на Игонен. Така естонецът покри засадата на Йеремейев и вторият се възползва от създалото се положение за 1:0!

Още в 12' Йеремейев беше напът да удвои, но шведът се отчете с кошмарен пропуск след ниското центриране на Манчини. 

До изминаването на 20-ата минута головите положения вече се изравниха (2:2), но тези на ПАО бяха по-опасните. Ботев обаче увеличи контрола на топката до 47% и погледна към вратата на Игонен. 

Сред опитите личаха извеждащ пас към Уджа и далеч удар, но Драговски не се наложи да се намесва. Междувременно Йеремейев продължи да създава проблеми за "жълто-черните". 

Около последните десет минути от първото полувреме се стигна до претенции за дузпа за Ботев, след като Акере бе съборен в наказателното поле. Последва и избит удар от голлинията на Игонен, който можеше да удвои разликата.

В 43-ата минута израелската съдийска бригада уважи претенциите за дузпа на домакините след неразчетени действия на Там. 

ГОЛ! С изпълнението се нагърби Бакасетас - гъркът не остави шансове на Игонен с мощен удар в горния десен ъгъл - 2:0!

Второ полувреме 

Още с подновяването на двубоя домакините успяха да стигнат трети гол във вратата на Игонен, но той бе отменен. Причината за това беше засада на Йеремейев, който бива постоянно замесен в най-опасните ситуации на ПАО. 

ГОЛ! В 71' Корошец се възползва от груба грешка в "зелената" отбрана и намали изоставането до 1:2 след двойно подаване с влезлия секунди по-рано Секулич!

В 77-ата минута Джуричич бе напът отново да удвои преднината на домакините, но ударът му срещна десния страничен стълб. 

В 84-ата минута се стигна до голям крах в отбраната на ПАО, след като Укаки бе съборен в наказателното поле на Драговски. Ситуацията дълго бе разглеждана от Фуксман, но в крайна сметка наказателният удар бе отменен. 

Стартови състави

Панатинайкос: 69. Драговски, 2. Вагианидис, 5. Шкенкевелд, 21. Йедвай, 25. Младенович, 55. Вилиан Арао, 52. Вилхена, 17. Манчини, 11. Бакасетас, 31. Джуричич, 29. Йеремейев;

Ботев: 32. Игонен, 38. Балоянис, 19. Конте, 5. Там, 17. Минков, 20. Перера, 15. Ето‘о, 40. Нвачукву, 10. Попов, 7. Акере, 11. Уджа;

Преди мача

Съперникът става много по-сериозен, а "детелините" могат да се похвалят с елиминирането на Олимпик Марсилия преди година. До него дори се стигна при гостуването на Лазурния бряг, като домакините дори водеха с 2:1 в общия резултат до почивката след голове на Обамеянг.

В крайна сметка "детелините" играха в групите на Лига Европа и завършиха на последно място с четири точки в компанията на Виляреал, Рен и Макаби Хайфа. Добрата новина за Ботев Пловдив е, че ПАО още не е започнал с официалните двубои. 

Такъв за последно "детелините" играха на 25-и май, когато беше спечелена и Купата във финала с Арис (2:1). Гърците и Ботев никога досега не са се срещали в официален двубой.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички