Славия Прага се оказа твърде голяма хапка за Лудогорец, Захари Сираков усети вкуса на поражението


Славия Прага се оказа твърде голяма хапка за Лудогорец, Захари Сираков усети вкуса на поражението
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

6039 0

Шампионът на България Лудогорец стартира участието си в основната фаза на втория по сила европейски турнир - Лига Европа със загуба у дома на "Хювефарма Арена" от Славия Прага с 0:2. Чешкият тим се възползва от своите шансове и се поздрави с трите точки.

Родният първенец също имаше своите шансове, но не бе достатъчно клиничен пред противниковата врата. Попаденията за чешкия гранд бяха отбелязани от Матей Юрашек в 38-ата минута и Моймир Хитил в 65-ата.

Припомняме, че това е първо поражение за наставника на "орлите" - Захари Сираков, който пое тима след оставката на Георги Дерменджиев. До момента статистиката на младия специалист е: 7 победи, 1 равенство и 1 поражение.

Следващият мач на Лудогорец в Лига Европа ще бъде срещу Виктория Пилзен като гост, но преди това възпитаниците на Сираков ще трябва да се справят с тима на Ботев Враца в Първа лига.

Развой на Лудогорец - Славия Прага

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 5-ата минута Кайо Видал се отчете с огромен пропуск. Той бе изведен на отлична позиция на границата на пеналтерията. Неговият удар с левия крак обаче бе много неточен. Осем минути по-късно Аслак фон Витри центрира от десния фланг. Руан Круз се извиси и стреля с глава, но изпълнението му не бе добро.

В 18-ата минута Рик Джонатан пробва късмета си от дистанция. Опитът му премина на сантиметри от десния страничен стълб на Антонин Кински.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

20 минути след това Томаш Хори изведе Матей Юрашек в наказателното поле. Отбраната на "орлите" не се справи по най-добрия начин и вместо да бъде затворен, Юрашек получи много време и реализира от малък ъгъл. Това бе първият точен изстрел за гостите в мача.

В добавеното време от първата част Лудогорец вкара гол в съперниковата врата, ала той не беше зачетен. Испанецът Сон се пребори в наказателното поле на Славия с бранител на гостите и с глава преодоля вратаря, но френският рефер реши, че бранителят на Лудогорец е извършил фал и попадението не беше отчетено.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 47-ата минута Ян Борил се озова сам срещу Падт и шутира след центриране, ала голът му беше отменен поради засада на бранителя на "червено-белите".

В 64-ата минута Серджио Падт остави Лудогорец в мача. Славия Прага организира хубава атака, като Ел Хаджи Диуф се озова очи в очи със стража на домакините. Неговият удар бе спасен от Падт. При последвалия корнер обаче чешкият тим вкара втори гол, като голмайстор бе Моймир Хитил, който се разписа с крак.

Четвърт час преди края на редовното влезлият като резерва Ивайло Чочев отправи силен удар от средна дистанция, но българският национал не беше точен.

СЪСТАВИ

Лудогорец: Падт, Фон Витри, Вердон, Алмейда, Сон, Нареси, Руан Секо, Пьотровски, Видал, Дуа, Рик Джонатан

Славия Прага: Киншки, Холеш, Зима, Борил, Валем, Дорли, Зафейрис, Диуф, Юрнашек, Чори, Провод

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички