Автогол само ядоса Реал Мадрид, за да отнесе Еспаньол у дома


Автогол само ядоса Реал Мадрид, за да отнесе Еспаньол у дома
Снимка: Getty Images

751 0

Реал Мадрид победи Еспаньол с 4:1 в мач от шестия кръг на Ла Лига. "Белия балет" изоставаше в резултата в 54' след автогол на Тибо Куртоа. Само пет минути след това Даниел Карвахал изравни. В 75' Родриго направи пълен обрат, а три по-късно се разписа и Винисиус. В 90-ата минута Килиан Мбапе оформи крайния резултат в 90.

Първото полувреме мина изцяло под диктовката на Реал Мадрид, но до попадения така и не стигна. Килиан Мбапе, Арда Гюлер и Джуд Белингам успяха да застрашат противниковата врата, но малко им липсваше, за да открият резултата. В 32' Мбапе си позволи да репликира съдията Мунуера Монтеро и получи жълт картон. Еспаньол пък завърши първите 45 минути с два точни удара,

През второто полувреме събитията бяха доста по-динамични. В 57' се стигна до автогол на Тибо Куртоа. Жоан Гарсия със силно подаване намери Жофре Карерас отляво, който навлезе в наказателното поле и опита успореден пас. Топката се удари в крака на Тибо Куртоа, мина между краката му и влетя във вратата за 0:1. Веднага след гола в игра влезе и Винисисус, който бе оставен резерва в този мач.

Това обаче определено събуди "белия балет", който бързо се върна в мача. В 60' Карлос Ромеро не успя да изчисти топката, която се озова в Белингам. Англичанинът опита силно успоредно подаване, което Гарсия не успя да улови. Топката стигна до Дани Карвахал, а той от 2-3 метра на празна врата нямаше как да сбърка.

В 75' Винисиус даде превъзходен пас към Родриго, който нямаше какво да направи освен да вкара и да успокои още повече играта. Три минути след това Винисиус сложи точка на спора. Алваро Агуадо сбърка в центъра, а Мбапе се възползва. Французинът пусна извеждащ пас към Винисиус, който надбяга защитник вкара за 3:1. В края на двубоя се стигна до дузпа след нарушение срещу Ендрик, а зад топката застана Килиан Мбапе, който не сгреши.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички