Барселона си върна второто място, а Ламин Ямал нахлу в историята на Ла Лига (ВИДЕО)


Барселона си върна второто място, а Ламин Ямал нахлу в историята на Ла Лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3364 0

Барселона победи Реал Сосиедад с 2:0 в двубой от 35-ия кръг на Ла Лига. Първото попадение за каталунците бе дело на Ламин Ямал в края на първото полувреме. Той стана  първият играч в историята на Ла Лига, който отбелязва 5 гола, преди да навърши 17 години. Второто попадение вкара Рафиня от дузпа в края на двубоя.

Сезонът за Барса в испанския шампионат на практика приключи, след като не успя да защити титлата си, но е ясен участник в Шампионска лига. И все пак иска да се пребори с Жирона за второто място, като след днешния мач изпревари местния си съперник. Днешният им съперник пък задължително трябваше да гони победата, за да си върне предимството в надпреварата за шестото място.

Каталунците започнаха по-агресивно двубоя, но първата по-сериозна опасност бе за гостите чрез Бекер.В 23' именно негов гол бе отменен заради засада. 10 минути след това грешка на гостите от Сан Себастиан сгрешиха при изнасянето на топката. Ямал се възползва и стреля, но топката бе изчистена. Малко след това Рафиня стреля от средна дистанция, но нацели гредата, а при добавката Гюндоган пропусна.

При следващата атака обаче нещата за отбора на Шави се получиха. Нова грешка от домакините, но и страхотна работа от Роберт Левандовски осигуриха топката за Ямал. Той не сгреши и наказа Ремиро. 

И през второто полувреме продължи напористата игра на Барса. В 65' Дълго подаване намери Рафиня, който реши да тества вратаря от далечно разстояние. Топката беше насочена към горния ляв ъгъл, но Алекс Ремиро реагира добре, за да направи добро спасяване. И това можеше да се окаже много ключово спасяване.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Само 2 минути след това Брийс Мендес преодоля с лекота съперник в наказателното поле и стреля към вратата, но опитът му завърши малко встрани от дясната греда. В 77' Феран Торес достигна до точен пас на границата на наказателното поле и нанесе силен удар към десния ъгъл, но опитът му беше отразен от добре подготвения вратар. В самия край на срещата Барса получи дузпа. Първоначално не бе отсъдена такава, но съдията прегледа и промени мнението си. Рафиня пък бе точен за 2:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички