Барселона смяташе да ги гони, но Ханзи Флик ги хареса: Кои са тримата играчи, които тотално промениха намеренията на каталунците?


Барселона смяташе да ги гони, но Ханзи Флик ги хареса: Кои са тримата играчи, които тотално промениха намеренията на каталунците?
Снимка: GettyImages

42 0

Слабият отминал сезон, а и финансовите трудности на Барселона предвещаваха, че това лято доста от скъпоплатените звезди, а и някои по-периферни фигури ще бъдат премахнати от състава. Това до някаква степен се случи, след като хора като Илкай Гюндоган, Сержи Роберто, Маркос Алонсо бяха пуснати да си ходят, а ненужни играчи като Витор Роке и Клеман Ленгле бяха пратени под наем.

Ханзи Флик

Въпреки това, чистката при каталунците се очакваше да бъде по-мащабна. Според „Marca” пръст в това толкова продажби да не се осъществят има и Ханзи Флик, който е останал впечатлен от няколко на брой играча в състава си, които преди неговото пристигане се смятаха за сигурно напускащи.

Завой в решението на клуба

Испанският таблоид разкрива, че Ерик Гарсия, Иниго Мартинес и Ансу Фати са се харесали достатъчно на германския наставник и поради това те ще са част и през този сезон от Барса.

Ансу Фати

Друга от причините въпросните състезатели да останат е и чисто финансова. Липсата на свежи пари са затруднили каталунците да подсилят тима в няколко зони. Контузиите на основни футболисти също са били голям фактор за промяната в трансферната политика.

Още: Барселона с изненадваща опция, може да вземе испански национал за 10 млн. евро

Тримата остават

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Ерик Гарсия имаше оферта от Жирона, но Ханзи Флик реши да го остави в състава си. Проблемите с отсъстващи в защита са видни, а испанецът може да играе и като дефанзивен халф.

За Иниго Мартинес „Marca” споменава, че е имало добра оферта от Саудитска Арабия за него, но новият му наставник е харесал представянето му по време на предсезонната подготовка и това е било достатъчно да  спечели доверието на германеца.

Ансу Фати също е получил няколко оферти от Португалия и Англия, но липсата на ново попълнение по лявото крило е отказало Барса да продава своя юноша.

Още: В Барселона всички се питат: Още колко ще издържи Ламин Ямал под напрежението

Да оставиш Боби Робсън без думи: Голът на Роналдо за Барселона, който испанските телевизии повтаряха 3 дни (ВИДЕО)

Придобивка на Барселона за 30 млн. евро изригна срещу клуба, след като го изгони след само 7 месеца

Барселона се разплати с Кике Сетиен, който бе уволнен преди 4 години

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички