Белингам можел да играе в Барселона, баща му казал "не" - сега Джуд недолюбва каталунците


Белингам можел да играе в Барселона, баща му казал "не" - сега Джуд недолюбва каталунците
Снимка: Getty Images

2787 0

Неделното Ел Класико отиваше към равенство 2:2, но в 90+1' Джуд Белингам реализира за 3:2 и донесе успеха на Реал Мадрид. Англичанинът беше вкарал за последно в Ла Лига чак на 10 февруари, когато наказа Жирона, и беше в голова суша, но я прекъсна точно срещу Барселона.

Не за първи път той наказва лошо Барса

Това не е първият случай, в който младата звезда на "кралете" наказва каталунците. През октомври миналата година именно той донесе успеха на своя тим, отбелязвайки дубъл.

Бащата на Джуд смятал Барселона за

За всичко е виновен баща му?

По всичко личи, че 20-годишният Белингам има лична неприязън към големия съперник на Реал. И е много вероятно да я е наследил от баща си. Преди време той е можело да заиграе в Каталуня, не в Мадрид, но трансферът е бил блокиран от баща му.

За това пред "Que t'hi Jugues" разказа бившият скаут на каталунците Борха Къркич, който работи в клуба между 2017 и 2020 година.

"Организирах среща с баща му в Лондон, но той просто не дойде. Знам, че с мнозина е постъпвал така. И обясни това с факта, че малко преди това Барса подписа с някакъв млад англичанин. Или от Астън Вила, или от Уест Бромич. Той каза: "Синът ми няма да премине в Барса. Той не може да играе за толкова слаб отбор", споделя Къркич.

Джуд май не е сгрешил, нито баща му

И към днешна дата изглежда, че халфът е направил правилния избор. След 32 кръга неговият Реал Мадрид е лидер в Ла Лига с 11 точки преднина пред Барселона, като спечелването на титлата на Испания изглежда почти 100 процента сигурно. А голът на Белингам вкара Шави в много негативен списък на "Камп ноу"

Източник: sport24.ru

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички