Без да блести Реал Мадрид срази Валядолид, "Бернабеу" видя бърз дебютен гол, но не на Килиан Мбапе (ВИДЕО)


Без да блести Реал Мадрид срази Валядолид, "Бернабеу" видя бърз дебютен гол, но не на Килиан Мбапе (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1609 0

Реал Мадрид победи Валядолид с 3:0 в двубой от 2-рия кръг на Ла Лига. Федерико Валверде реализира в 50-ата минута от пряк свободен удар, като това е вторият му гол от началото на сезона. Браим Диас пък внесе спокойствие с втори гол в 88'. Ендрик пък вкара за крайното 3:0 в 6' от добавеното време, като влезе в игра в 86'. Това бе дебютен гол за бразилеца.

Това е първо домакинство за шампионите през кампанията, като само преди седмица изненадващо завършиха 1:1 с Майорка. Арда Гюлер пък зае мястото на контузения Джуд Белингам. На трибуните бе и Роналдо, който е собственик на гостуващия тим, но събра аплодисменти от домакинските фенове. Самият той в дебюта си на "Бернабеу" вкара 2 гола, докато Килиан Мбапе остана без такъв в днешния ден.

Напълно против очакванията мадридчани не успяха да наложат траен натиск и доминация в първия си домакински мач за сезона. Валядолид пък се радваше на отлична постройка в защита, което съвсем затрудни мадридчани. Двата отбора завършиха с по един точен удар първото полувреме, като отборът на Карло Анчелоти заложи на далечни изстрели и имаше един по-опасен изстрел на Килиан Мбапе от наказателното поле.

Втората част стартира по-добре за Реал с шанс пред Арда в 48', но ударът му под напречната греда бе отразен от вратаря.  Две минути по-късно тимът на Анчелоти стигна до гол. Тогава Феде Валверде стреля директно от фал и имаше късмет, че бе с рикошет, за да стане неспасяема за вратаря на Валядолид - 1:0. Две минути след това Куртоа отрази удар на Кавас.

10 минути преди края "белия балет" имаше отличен шанс да си осигури комфортна преднина. Винисиус свърши страхотна работа и подаде в наказателното поле, но завършващият удар на Мбапе не бе достатъчно прецизен. В 88' Едер Милитао изведе Браим Диас в наказателното поле, справи се с противников играч и вкара за 2:0, след като се появи в игра 20-ина минути по-рано.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички