Ето кой ще ръководи Ел Класико: И Реал Мадрид, и Барселона ликуват с него


Ето кой ще ръководи Ел Класико: И Реал Мадрид, и Барселона ликуват с него
Снимка: Getty Images

1027 0

Съдийската комисия в Испания определи Хосе Мария Санчес Мартинес за главен съдия на предстоящото Ел Класико между Реал Мадрид и Барселона, което ще се проведе в събота (26 октомври) от 22:00 часа на "Сантиаго Бернабеу" и е част от 11-ия кръг на Ла Лига.

И Реал, и Барса се радват при Санчес

Още: Не само мача с Барселона: Родриго от Реал Мадрид пропуска още 3 важни срещи

Това ще бъде седмият път, в който опитният арбитър от Мурсия - Санчес Мартинес, ръководи най-голямото футболно дерби в Испания.

Дебютът му в Ел Класико е през 2017 година, когато Реал Мадрид печели с 2:0 в мач за Суперкупата на Испания. След това, в следващите три срещи под негово ръководство, Барселона взема надмощие, печелейки с 3:0, 5:1 и 3:0 – два пъти в Ла Лига и веднъж за Купата на Краля.

В последните му две Ел Класико срещи през 2022 и 2023 година Реал Мадрид побеждава с 2:1 и 3:1, като така балансът между двата тима става три победи за всеки от двата гранда. Любопитен факт е, че нито един от предишните мачове на Санчес Мартинес в Ел Класико не е завършвал наравно.

Късно в понеделник (21 октомври) испанското "El Chiringuito" информира, че точно Санчес Мартинес ще получи наряда за най-големия мач в Испания. 41-годишният рефер е показал 35 жълти картони и 1 червен + 4 свирени дузпи в 6 мача от началото на сезон 2024/25 в Ла Лига.

Всичко интересно около Ел Класико следете със SPORTLIVE.BG!

Още: Ламин Ямал отвърна на нападки от тиктокър за мача с Байерн Мюнхен

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички