Кристиано Роналдо раздели Севиля и Реал Мадрид, "белите" още са в играта


Кристиано Роналдо раздели Севиля и Реал Мадрид, "белите" още са в играта
Снимка: Guliver/Getty Images

1934 0

Реал Мадрид остана в борбата за титлата в Испания, след като Кристиано Роналдо наниза страхотен хеттрик, а "белия балет" спечели тежкото си гостуване на Севиля с 3:2 в мач от 35-ия кръг на Примера дивисион.

32-кратните шампиони се възползваха от по-слабото представяне на защитата на Севиля и в 36' и 37' Кристиано Роналдо даде комфортен аванс на своите, след асистенции на Иско и Хавиер Ернандес.

В добавеното време на първата част обаче Серхио Рамос извърши необмислено нарушение в наказателното поле, а Бака реализира отсъдената дузпа - 1:2.

В 66' се осъществи дългоочакваното завръщане на Гарет Бейл на терена след двуседмично отсъствие. Именно той беше с ключова заслуга за третия гол, след като проби отдясно и успя да намери Кристиано Роналдо, който с фантастичен прехвърлящ удар с глава реализира за 3:1.

Виктор Ибора, само минута след като се появи на терена, вкара в 79' след отличен пробив в наказателното поле на Видал, а до края Севиля пропусна да реализира за 3:3, а столичани трябва да благодарят на Пепе, Варан и страхотните намеси на Икер Касияс.

Победата съхранява шампионските аспирации на Реал Мадрид, след като "белите" нанесоха първо поражение на Севиля у дома след повече от година, като дори Барселона не успя да си тръгне с 3 точки от "Рамон Санчес Писхуан". 

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

"Кралския клуб" продължава да е на 2 точки от Барселона - 85 срещу 87. Севиля пък остава на 5-о място с еднакъв актив с Валенсия, а "прилепите" имат утре домакинство на Ейбар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички