Расизъм, скандали и атаки? Футболът победи в мач №299 на Атлетико - Реал (ВИДЕО)


Расизъм, скандали и атаки? Футболът победи в мач №299 на Атлетико - Реал (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

907 0

Атлетико Мадрид и Реал Мадрид не излъчиха победител в 299-ото дерби между отборите. Късно в неделя вечер те премериха сили в дългоочакваната среща от осмия кръг на Ла Лига.

Двубоят на препълнения "Уанда Метрополитано" завърши 1:1, а изравнителното попадение падна в 90+4' чрез Кореа и допълнително одобрен от ВАР. След още четири минути Йоренте пък беше директно изгонен заради грубо нарушение. 

През последните 25 минути гол на Милитао правеше разликата между градските съперници. То предизвика гнева на домакинските привърженици, които с действията си успяха за 10 минути да прекъснат срещата. 

В крайна сметка това е 25-а среща между Анчелоти и Симеоне, а двамата остават с по 9 победи. Барселона е големият "печеливш", защото нито един от столичните отбори не успя да намали допълнително разликата. Каталунците са първи с 21 пункта, Реал е втори с 18, а Атлетико трети с 16. 

Първо полувреме 

Близо 10 минути отнеха на домакините, за да създадат първото по-опасно положение в мача. При него Алварес напредна отляво и стреля, но Куртоа се справи. 

При изминаването на първия четвърт час гостите отговориха на предизвикателството с тежък удар от дистанция на Валверде. Такива са голям проблем за "дюшекчиите" в последно време, но стражът се справи умело. 

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

С напредването на времето се увеличи и натиска над Винисиус, който не спираше опитите за атаки отляво. Бразилецът често имаше претенции за нарушения, но не всички бяха уважавани. 

Поредният тежък удар беше нанесен от Белингам, но той попадна в обхвата на Облак. 

Второ полувреме

След почивката гостите предадоха притежанието на топката, но взеха превес в създаването на головите положения. Нито едно и към двете врати не беше особена пречка за втарарите до 60-ата минута. 

ГОЛ! Реал Мадрид откри в 64' чрез Едер Милитао. Бранителят засече центриране на Винисиус, който се освободи отляво след ниско подаване при статични положение - 1:0!

Пет минути след попадението срещата вече беше спряна по съдийско нареждане. Наложи се Симеоне и някои от футболистите да успокояват бесните домакински фенове. 

Срещата продължи от 69-ата минута след 10-минутна пауза. 

В 81' Лино мина между двама и отправи тежък удар, но той топката беше отразена от вездесъщия Куртоа. 

В средата на осемминутното добавено време се стигна до попадение на Анхел Кореа сед груба грешка на Рюдигер - 1:1!

В заключителните секунди се стигна и до директен червен картон на Йоренте след грубо нарушение. 

Стартови състави 

Атлетико: Облак, Молина, Льо Норман, Хименес, Мандава, Йоренте, Де Пол, Галахър, Гризман, Сьорлот, Алварес;

Реал: Куртоа, Карвахал, Рюдигер, Милитао, Менди, Модрич, Чуамени, Белингам, Валверде, Родриго, Винисиус;

Преди мача

Срещата е част от осмия кръг на Ла Лига. Атлетико Мадрид разполага с 15 пункта след 3 победи и 2 ремита в последните пет мача. През изминалия сезон отборите се срещнаха цели 4 пъти - Атлетико постигна две победи, Реал една, а другата среща завърши без победител (1:1).

През седмицата възпитаниците на Симеоне се наложиха драматично при гостуването си на Селта Виго с гол на Хулиан Алварес в добавеното време. Реал бе по-резултатен с 3:2 срещу Алавес. 

Атлетико Мадрид спечели за последно шампионатното дерби. Това се случи през есента на 2023-а с 3:1, а преди това развоят се повтори чак през пролетта на 2022-а. Междувременно Реал бе победил при визита с 2:1. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички