Расизъм, скандали и атаки? Футболът победи в мач №299 на Атлетико - Реал (ВИДЕО)


Расизъм, скандали и атаки? Футболът победи в мач №299 на Атлетико - Реал (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

884 0

Атлетико Мадрид и Реал Мадрид не излъчиха победител в 299-ото дерби между отборите. Късно в неделя вечер отборите премериха сили в дългоочакваната среща на осмия кръг от Ла Лига.

 

 

Първо полувреме 

Близо 10 минути отнеха на домакините, за да създадат първото по-опасно положение в мача. При него Алварес напредна отляво и стреля, но Куртоа се справи. 

При изминаването на първия четвърт час гостите отговориха на предизвикателството с тежък удар от дистанция на Валверде. Такива са голям проблем за "дюшекчиите" в последно време, но стражът се справи умело. 

С напредването на времето се увеличи и натиска над Винисиус, който не спираше опитите за атаки отляво. Бразилецът често имаше претенции за нарушения, но не всички бяха уважавани. 

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Поредният тежък удар беше нанесен от Белингам, но той попадна в обхвата на Облак. 

Второ полувреме

След почивката гостите предадоха притежанието на топката, но взеха превес в създаването на головите положения. Нито едно и към двете врати не беше особена пречка за втарарите до 60-ата минута. 

ГОЛ! Реал Мадрид откри в 64' чрез Едер Милитао. Бранителят засече центриране на Винисиус, който се освободи отляво след ниско подаване при статични положение - 1:0!

Пет минути след попадението срещата вече беше спряна по съдийско нареждане. Наложи се Симеоне и някои от футболистите да успокояват бесните домакински фенове. 

Срещата продължи от 69-ата минута след 10-минутна пауза. 

В 81' Лино мина между двама и отправи тежък удар, но той топката беше отразена от вездесъщия Куртоа. 

В средата на осемминутното добавено време се стигна до попадение на Анхел Кореа сед груба грешка на Рюдигер - 1:1!

В заключителните секунди се стигна и до директен червен картон на Йоренте след грубо нарушение. 

Стартови състави 

Атлетико: Облак, Молина, Льо Норман, Хименес, Мандава, Йоренте, Де Пол, Галахър, Гризман, Сьорлот, Алварес;

Реал: Куртоа, Карвахал, Рюдигер, Милитао, Менди, Модрич, Чуамени, Белингам, Валверде, Родриго, Винисиус;

Преди мача

Срещата е част от осмия кръг на Ла Лига. Атлетико Мадрид разполага с 15 пункта след 3 победи и 2 ремита в последните пет мача. През изминалия сезон отборите се срещнаха цели 4 пъти - Атлетико постигна две победи, Реал една, а другата среща завърши без победител (1:1).

През седмицата възпитаниците на Симеоне се наложиха драматично при гостуването си на Селта Виго с гол на Хулиан Алварес в добавеното време. Реал бе по-резултатен с 3:2 срещу Алавес. 

Атлетико Мадрид спечели за последно шампионатното дерби. Това се случи през есента на 2023-а с 3:1, а преди това развоят се повтори чак през пролетта на 2022-а. Междувременно Реал бе победил при визита с 2:1. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички