Лапорта: Флик изучава състава на Барселона, откакто Шави обяви, че ни напуска


Лапорта: Флик изучава състава на Барселона, откакто Шави обяви, че ни напуска
Снимка: GettyImages

1125 0

Президентът на Барселона - Жоан Лапорта, обясни защо с ръководството решиха да назначат Ханзи Флик за треньор на тима. Германецът замести изненадващо изгонения Шави Ернандес.

"Бащата на германската династия"

"Мислех за Флик като за баща на германската треньорска династия, с когото тогава не можах да подпиша (през 2021 година, бел.ред.), защото той пое германския национален отбор. Откакто Шави обяви напускането си, Ханзи изучаваше състава на отбора и гледаше как може да използва тези играчи.

Още: Ханзи Флик ще спира Реал Мадрид в Испания с Барселона

Лапорта е искал Флик още преди 3 години

Когато решихме, че Шави няма да остане, Деко и Боян се срещнаха с него. Той е много въодушевен, спокоен, отговорен, зрял. Той ни даде увереност, че всичко ще се развие добре. Разказах му в какъв клуб е дошъл, в клуб, който е повече от клуб, принадлежи на неговите членове, за да разбере нашия начин на живот. Той предизвиква у мен добри чувства", коментира Лапорта, цитиран от "Football Espana".

Ханзи не е свързан с Барселона, проблем ли е това?

Президентът поясни, че двамата са обсъдили факта, че Флик няма опит като играч или треньор на клуба. Това е едва трети случай за последните 2 десетилетия, когато треньорът на Барселона няма такъв опит. По-рано такива примери бяха Кике Сетиен и Херардо Мартино.

Още: Гари Линекер разкри странната причина защо ще подкрепя Реал Мадрид на финала в Шампионска лига

И за 2:8 срещу Байерн на Флик...

"Говорихме за това с Ханзи и бях доволен от нивото му на познания за клуба. Той има къща във Форментера. Пини Захави го вкара в час. Той е много добър професионалист, отборите му са много физически подготвени, спечели шест трофея (през 2020 г. с Байерн, бел.ред.), с резултат срещу нас, който не искам да си спомням", допълни той. По-рано Лапорта обяви и защо уволни Шави.

Ясни са трите желания на Флик в Барселона - иска двама германци и един испанец

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички