"МЛЪКВАЙ!": Скандалът между Лео Меси и Пеп Гуардиола, за който не сте и подозирали


"МЛЪКВАЙ!": Скандалът между Лео Меси и Пеп Гуардиола, за който не сте и подозирали
Снимка: Getty Images

349 0

Под ръководството на Хосеп Гуардиола испанският гранд Барселона спечели всичко възможно в клубния футбол. Движещата сила на каталунците бе Лионел Меси, но наскоро стана ясно, че отношенията между двамата не винаги са били по "мед и масло".

Кавгата между Гуардиола и Меси на тренировка

Още: Меси отива на Световното, но ФИФА зачеркна Роналдо с дебелия флумастер

Бившият защитник на Барселона - Рафаел Маркес, наскоро си спомни за "инцидент" с Меси, който довел до това Пеп Гуардиола да помоли аржентинската легенда да млъкне. Припомняме, че Маркес и Бълхата споделяха терена в 125 мача за Барса между 2004 и 2010 година.

"Да, аз и Меси се сблъскахме по време на мач на тренировка. Той беше от моя отбор и в една ситуация бе пред вратата и трябваше да стреля, но не го направи. Губихме в резултата и всички му казахме, че е трябвало да стреля", спомня си мексиканецът.

"Той продължи да го прави и аз се ядосах. Казах му: "Меси, стреляй тази топка, братле". Това обаче не му хареса и той се доближи до мен и започна да ми отговаря. Тогава Пеп се намеси и му каза: "Меси, млъкни. Трябва да уважаваш йерархията на Рафа", сподели още Маркес.

Още: Най-тежките 17 дни на нашето време: Меси и Роналдо намекнаха за оттеглянето си

Лионел Меси продължи да се представя изключително добре под ръководството на Гуардиола, като спечели два пъти Шампионска лига и три титли в Ла Лига, наред с още редица отличия - както клубни, така и индивидуални.

Решението на каталунския стратег - Хосеп Гуардиола, да играе с аржентинската легенда като фалшива деветка често се смята за едно от най-добрите тактически решения във футбола.

"MARCA" провъзгласи Лео Меси за най-великия футболист в историята (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички