Наследството на Кристиано Роналдо в Реал Мадрид: От титуляри до резерви спазват и до днес метода му


Наследството на Кристиано Роналдо в Реал Мадрид: От титуляри до резерви спазват и до днес метода му
Снимка: Getty Images/Guliver

2384 0

Изминаха над 6 години от напускането на Кристиано Роналдо, но той остава едно от най-големите влияния в Реал Мадрид, докато играчите се подготвят за новия сезон.

След като се присъедини към испанския клуб от Манчестър Юнайтед през 2009 г. за тогавашния световен рекорд от 80 милиона паунда, Кристиано Роналдо стана най-добрият голмайстор на "белия балет" за всички времена с 438 гола в 450 мача.

Числата му без съмнение ще останат в историята, но неговият професионализъм и безмилостна отдаденост продължават да бъдат еталон във Валдебебас, особено при новото поколение.

Още: Роберт Левандовски сплаши Килиан Мбапе и Реал Мадрид преди новия сезон

Методът на Роналдо, който всички спазват

Испанското издание "AS" предполага, че текущата група играчи на Реал Мадрид използват "Метода на Кристиано", за да подобрят всичко – от храненето до професионализма в тренировките.

"От пристигането си през лятото на 2009 година той създаде културна промяна, която надхвърли спортния аспект", се казва в информацията. Винисиус, Родриго, Орелиен Чуамени, Арда Гюлер и Ендрик са посочени като тези, които са израснали, гледайки Роналдо, а влиянието му е видно през последните седмици.

Още: ВИДЕО: Осигуриха BMW с 660 конски сили и 31-инчов телевизор на Килиан Мбапе

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Вместо да се отпуснат това лято, всички изброени по-горе са работили усилено по време на лятната си ваканция, прилагайки така наречения "метод на Кристиано", за да избегнат загубата на физически тонус преди кампанията 2024/25.

"Това наследство, оставено от Кристиано, е установено от титулярите до резервите. По-малко редовните играчи на Карло Анчелоти имат манталитета да бъдат винаги на разположение, когато ситуацията го изисква".

Ендрик, последният показал възхита от Роналдо

Може би най-големият показател за продължаващото влияние на Роналдо беше приемането на новото попълнение Ендрик на представянето му в Реал Мадрид.

Още: Интересна схема: Стана ясно как Реал Мадрид ще успее да си позволи Килиан Мбапе

"Не го бях планирал, но обичах Реал Мадрид от дете. Гледах Кристиано Роналдо и заради него исках да науча малко повече за Реал Мадрид. Той е най-големият ми идол, играч, който счупи всички рекорди, като беше образцов, всеотдаен играч.

ой е повече от спортист, той е човек, който всеки трябва да има за пример, защото независимо от момента, той иска да бъде най-добрият, той иска да печели титли, той иска да постига важни етапи, освен че е човек, който показва смирение", заяви Ендрик.

Още: Нищо ново в Реал Мадрид: Пореден централен защитник получи травма

Реал Мадрид представи Ендрик на "Сантяго Бернабеу", а той не успя да скрие сълзите си (ВИДЕО)

Реал Мадрид договори Алфонсо Дейвис, но ще прекара сезона в Байерн Мюнхен

Карло Анчелоти каза каква ще бъде ролята на Килиан Мбапе в нападението на Реал Мадрид

В Реал Мадрид си отдъхнаха: Антонио Рюдигер няма намерение да напуска това лято

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички