"Не можех да му го причиня": Бащата на обещаващ млад играч обясни защо са отказали оферта от Барселона


"Не можех да му го причиня": Бащата на обещаващ млад играч обясни защо са отказали оферта от Барселона
Снимка: GettyImages

17855 0

Барселона опита през това лято да добави в редиците си един от най-търсените млади играчи в Европа – 16-годишния Жорти Мокио. Това момче не е все още сред разпознаваемите лица в световния футбол, но неговият потенциал показва, че той може да е една от звездите в този спорт след няколко години.

Въпреки скромната си възраст, през изминалия сезон бранителят записа няколко срещу за Гент в белгийското първенство. През това лято обаче неговият юношески договор изтече и се появиха редица спекулации, свързващи го с продължаване в далеч по-именити клубове.

Битката за неговия подпис

Белгиецът е получил няколко оферти, две от които са били от страна на Барселона и Аякс. Испанският колос няколко месеца се е опитвал да убеди Мокио да се присъедини към тях, дори са го поканили да присъства на мача на каталунците срещу ПСЖ в Шампионска лига. Това явно не се е оказало достатъчно, защото младокът в крайна сметка избра да подпише договор с Аякс.

Още: Еуфория в Барселона - трансфер №1 на лято 2024 е "финансово възможен"

Бащата на футболиста обясни защо са отказали на Барса

Бащата на Жорти Мокио, Тиери Мокио, даде интервю, в което разясни причините, поради които неговото дете е решило да предпочете Аякс пред Барселона.

Деко и Боян Къркич

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

„От Барса ни съобщиха, че ще постъпят със сина ми, както с Ламин Ямал и Кубарси. Отделно Деко ни заяви, че той ще тренира с първия състав“, споделя бащата на младока, но след това самият той разказва как потенциалната продажба на Микаил Файе в Порто го е разубедила в намеренията на испанския колос.

„Напрежението в Барса е огромно. Ако нещо не проработи, ще го изпратят в Осасуна например, и оттам се губи нишката. Просто нашето усещане е, че това е прекалено голяма стъпка. Истина е, че в един момент бяхме решили да приемем предложението им, но след това размислихме, особено когато видяхме как те искат да продадат 19-годишния си защитник Микаил Файе на Порто. Прекалено много щеше да му дойде Барса, не мога да причиня това на сина си“, приключва своето обяснение бащата на Жорти Мокио за това защо той е отказал да приеме офертата на един от грандовете в Европа.

Още: Барселона рискува да изпусне една от звездите си без трансферна сума

Заради Копа Америка: Барселона може да загуби Роналд Араухо за старта на новия сезон

Това той ли е? Гави от Барселона се е променил коренно месеци след контузията (СНИМКА)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички