"Невъзможният ъгъл": Попадението на легенда на Реал Мадрид, шокирало цял свят (ВИДЕО)


"Невъзможният ъгъл": Попадението на легенда на Реал Мадрид, шокирало цял свят (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

2442 0

Когато става въпрос за "невъзможни" голове и Роберто Карлош, веднага се сещаме за неговия легендарен свободен удар срещу Франция през 1997 година, когато успя да завърти топката във вратата на Фабиен Бартез.

Въпреки това, Карлош предпочита един друг свой гол, отбелязан по-малко от година по-късно. Става въпрос за фантастичното му изпълнение за Реал Мадрид срещу Тенерифе на 21 февруари 1998 година. Тогава бразилецът вкара почти от аут линията с невероятен фалц.

Великият гол на Роберто Карлош

Още: Легендарен английски футболист посочи като грешка трансфера на Кейн в Байерн, каза кой друг клуб е трябвало да избере

Пред популярното издание "GQ" бразилецът споделя, че си харесва изпълнението срещу Тенерифе повече отколкото онова срещу Франция.

Роберто Карлош може да се похвали с велики голове

"Наистина много харесвам гола си срещу Тенерифе - той беше по-труден за вкарване. Вкарах почти от аут линията, в близост до флагчето за корнера!", спомня си Карлош.

Oще: Предсказание напът да се сбъдне: Килиан Мбапе разрушава Реал Мадрид?

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Този гол срещу Тенерифе е впечатляващ не само заради сложността на изпълнението, но и защото демонстрира изключителната техника и усет на Роберто Карлош. Той успява да превърне едно привидно невъзможно положение в зрелищен гол, който остава в историята като едно от най-емблематичните му постижения на терена. Това подчертава уникалната способност на бразилеца да изненадва и възхищава футболните фенове по целия свят.

Самият момент е ярък пример за това как Роберто Карлош е успявал да направи невъзможното - възможно, превръщайки трудните ситуации в шедьоври на футболната игра. Точно такива голове затвърждават репутацията му като един от най-великите защитници в историята на футбола.

Още: Лунин вече смята как ще напусне Реал Мадрид като свободен агент

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички