От сигурен напускащ до титуляр: Тежък удар за играч на Реал Мадрид, аут е за два месеца


От сигурен напускащ до титуляр: Тежък удар за играч на Реал Мадрид, аут е за два месеца
Снимка: Getty Images

1068 0

Малко повече от 12 часа след излизането след първия си старт за сезона, Дани Себайос претърпя тежък удар. Той трябва да отсъства от игра най-малко през следващите шест седмици.

28-годишният Себайос смяташе да напусне Реал Мадрид поради липсата на игрово време това лято, но в крайна сметка остана, без нито един отбор да отговори на изискванията на "белия балет". По-малко от 48 часа след затварянето на трансферния прозорец, играчът бе включен в стартовия състав от Карло Анчелоти срещу един от неговите кандидати, Реал Бетис, като италианецът го описа като "много важен" в очертаващата се сложна програма.

Лош късмет за Дани Себайос

Още: "Двубоите без гол бяха много за мен": Мбапе разкри какво му е минавало през главата преди дебютните голове в Ла Лига

Оттогава обаче Себайос бе диагностициран с изкълчване на глезена на десния си крак и ще отсъства между шест и осем седмици, съобщава "AS". Реал Мадрид потвърди изкълчване трета степен, което засяга и връзките на глезена му. Себалос беше заменен срещу Бетис след 65 минути без видима контузия.

Той ще отсъства поне до средата на октомври, а най-лошият сценарий е да отсъства до ноември. В първата ситуация той ще пропусне мачовете срещу Реал Сосиедад, Щутгарт, Еспаньол, Алавес, Атлетико Мадрид, Лил  и Виляреал. Ако контузията му продължи към по-дългото време за възстановяване, мачовете срещу Селта Виго, Борусия Дортмунд и потенциално Ел Класико срещу Барселона на "Сантяго Бернабеу" ще бъдат изложени на риск.

Неговата контузия ще бъде съкрушителен удар преди всичко за играча, който изглеждаше така, сякаш може да има повече игрово време. "Кралете" са вече само с Орелиен Чуамени, Феде Валверде, Лука Модрич и Арда Гюлер в средата на терена. Браим Диас може да влезе по-дълбоко, докато Джуд Белингам ще се завърне към края на септември, като целта е техният сблъсък срещу Атлетико Мадрид. Едуардо Камавинга е другият възстановяващ се полузащитник и се очаква той да се завърне около края на септември или началото на октомври.

Треньорът на Бетис обвини Винисиус за "гмуркането" при дузпата, нападна и съдиите за отсъждането

Реал Мадрид се изкачи на второ място след успех, изкован от Килиан Мбапе

Гениален или странен ход? Карло Анчелоти разби на пух и прах "мит" за Мбапе и Винисиус

Едва минаха три мача, а Мбапе вече е беснее срещу свой колега(ВИДЕО)

Карло Анчелоти бесен от ранното изоставане, но се закани на Барселона

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички