Перфектен старт: Ямал и Левандовски отново измъкнаха Барса срещу неудобен съперник (ВИДЕО)


Перфектен старт: Ямал и Левандовски отново измъкнаха Барса срещу неудобен съперник (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

976 0

Барселона победи Атлетик Билбао с 2:1 във 2-рия кръг на Ла Лига. Ламин Ямал откри за тима на Ханзи Флик в 25', а Ойхан Сансет изравни от дузпа за баските в края на полувремето. Роберт Левандовски в 75-ата минута обаче върна аванса на домакините.

Каталунците стартираха първенството с обрат като гост на Валенсия с 2:1, докато баските направиха 1:1 вкъщи с Хетафе. За двубоя с Атлетик Билбао Флик направи една промяна, за разлика от състава при победата с 2:1 над Валенсия на старта. Сред титулярите се завърна Педри, който си партнира в средата на терена на Марк Бернал.

Срещата започна динамично, като дори баските бяха по-активни в началото.И все пак в 24' Барселона поведе в 24' чрез младата си звезда Ламин Ямал. След пряк свободен удар Падия боксира, но топката попадна в Ямал. Той излъга съперник и със страхотен далечен удар пред дъгата на наказателното поле и след рикшет Иниго Лекуе Мартинес, намери долния десен ъгъл на вратата на гостите за 1:0.

В 37' Роберт Левандовски овладя перфектно хитър пас в наказателното поле, но опитът му разтресе десния страничен стълб. 5 минути след това се стигна до любопитна ситуация. Пау Кубарси повали Алекс Беренгер, но не последва сигнал, а при ответната атака Левандовски се строполи на земята. В крайна сметка, главният рефер бе викнат сам да разгледа мониторът с ВАР за първата ситуациятаи отсъди дузпа за гостите. Зад топката застана Ойхан Сансет, който прати Тер Стетен в обратния ъгъл и отбеляза за 1:1.

Второто полувреме започна спокойно. В 57' Роберт Левандовски си освободи пространство пред вратата и засече топката от свободния удар. Почти перфектното му отиграване с глава удари дясната греда и рикошира встрани.

Натискът на Барселона се усили и даде резултат в 75'. Тогава Рафиня изведе отлично Педри отляво в наказателното поле, който опита да центрира, но вратарят Падия изби. Топката попадна на пътя на Роберт Левандовски, който не пропусна от чиста ситуация този път за 2:1, а до повече попадения не се стигна.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички