Пике: Обичам да наливам масло в огъня на съперничеството ни с Реал


Пике: Обичам да наливам масло в огъня на съперничеството ни с Реал

1992 0

Защитникът на Барселона Жерар Пике призна, че нападките му към Реал Мадрид са предназначени за поддържане съперничеството между двата клуба, защото това им позволява да стават по-силни.

Пике е известен с активната си дейност в социалните мрежи. Неведнъж това стана причина за скандали и обсъждания в пресата. Неотдавна от него "пострада" звездата на Реал Кристиано Роналдо. След изключването на тима от турнира за Купата на Краля, Пике пусна в Туитър няколко усмивки, което стана причина за сдърпване с Алваро Арбелоа.

Защитникът на Барселона неведнъж е бил критикуван за това, което прави, но той е уверен в това, което прави.

"Смятам това за своя мисия и затова действам. Съперничеството на Барса с Мадрид е това, което позволява на двата отбора да бъдат сред най-добрите в света. Затова, от време на време обичам да наливам масло в огъня на съперничеството ни с Реал", заяви Пике, цитиран от Goal.com.

Испанският национал говори и за атмосферата в клуба. "Всички сме като едно семейство. Работим заедно от много години. Споделяме победи и поражения, радости и мъки, контузии... Говоря не само за играчите, но и за физиотерапевтите, лекарите, треньорите. Преживели сме много хубави моменти заедно", посочи Пике.

През настоящия сезон Барселона има всички шансове да повтори миналогодишния си успех: 8 кръга преди края на първенството каталунците водят с 9 точки на втория Атлетико (Мадрид), ще играят финал за Купата на Краля срещу Севиля и ще се опитат да достигнат до полуфинал в Шампионска лига. В четвъртфиналите съперник им е отново Атлетико.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички