Проблемите на Винисиус останаха в миналото, вече е с ключова роля за головете на Реал Мадрид


Проблемите на Винисиус останаха в миналото, вече е с ключова роля за головете на Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

1300 0

Преди седмица една от водещите теми в европейски футбол бе Винисиус, но не заради играта му за Реал Мадрид. Атакуващият играч на "белия балет" бе многократно фаулиран и провокиран от играчите на Майорка, като това сериозно ядоса не само Винисиус, но и Карло Анчелоти.

Няколко дни по-късно вече фокусът около Винисиус е изместен. Бразилецът отбеляза два гола срещу Ал Ахли при победата с 5:3, донесла трофея от Световното клубно първенство за Реал.  Проблемите на Винсиус с головете отдавна са в миналото. Ето защо бразилецът вече е голмайстор на отбора си.

Първият му гол във финала на Световното клубно първенство беше неговият 15-и този сезон, след което той добави своя 16-и. Той вече има два повече от Карим Бензема, който също  се разписа във финала.

С половин оставащ сезон до края и най-решаващите мачове, които все още трябва да изиграят, Винисиус е на няколко гола от 22-те гола, които отбеляза през миналия сезон. Най-високият брой от началото на кариерата му. Въздействието върху играта му в Реал Мадрид е извън спор. На полуфинала срещу Ал Ахли той откри резултата, когато се излезе сам срещу вратаря. Също така бързо се разписа във финала - след само 13 минути игра. И той беше този, който беше фаулиран за дузпата срещу Ал Ахли, която трябваше да направи 3-1, но която Модрич не успя да вкара.

А кой е играчът, спечелил най-много трофеи от Световното клубно първенство - вижте в този материал.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички