"Разчитам на Реал Мадрид" - президентът на Франция "издаде" Килиан Мбапе


"Разчитам на Реал Мадрид" - президентът на Франция "издаде" Килиан Мбапе
Снимка: Getty Images

1054 0

В петък (10-и май) вечер Килиан Мбапе официално обяви, че ще напусне ПСЖ след края на сезон 2023/24, когато изтича договорът му.

25-годишният нападател не каза в кой отбор ще играе през следващата кампания, но като цяло вече на всички ни е ясно, че това ще бъде испанският колос Реал Мадрид...

"Разчитам на Реал Мадрид"

Очевидно и президентът на Франция - Емануел Макрон, повече не намира за нужно да говори завоалирано по темата, след като директно заяви, че разчита на ръководството на "белия балет" да освободи Мбапе за Олимпийските игри в Париж!

"Нямам конкретен коментар (б.р. - за решението на футболиста да напусне ПСЖ), освен факта, че разчитам на Реал Мадрид да освободи Килиан за Олимпиадата, за да може да играе за националния отбор на Франция", бяха думите на Макрон, цитирани от "Reuters".

Килиан Мбапе

*Летните игри в Париж ще се проведат между 26-и юли и 11-и август. "Петлите" са в Група "А", където са още САЩ, Гвинея и Нова Зеландия. Масова практика за тези форуми е отборите да излизат предимно с играчи до 23-годишна възраст.

*Преди Париж 2024, Килиан Мбапе със сигурност ще бъде фокусиран върху ЕВРО 2024, където Франция е в една група с Нидерландия, Полша и Австрия.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Стъпка №1 е направена: Кои са следващите действия за представянето на Килиан Мбапе в Реал Мадрид?

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички