Реал вече е лидер по дузпи в Европа: Винисиус и Мбапе измъкнаха "кралете" от труден мач


Реал вече е лидер по дузпи в Европа: Винисиус и Мбапе измъкнаха "кралете" от труден мач
Снимка: Getty Images

963 0

Реал Мадрид успя да спечели много трудно гостуване на Реал Сосиедад, като надделя с 2:0. По този начин "кралския клуб" събра 11 точки и изостава на една от лидера Барселона, който е с мач по-малко. Реал Сосиедад пък е 16-и с 4 пункта.

Столичани определено имаха късмет в днешния ден, тъй като домакините създадоха куп положения пред Тибо Куртоа, като през първото полувреме на два пъти и гредата спаси шампионите.

Попаденията паднаха през второто полувреме, като и двете бяха след отсъдени дузпи. Първата - след като имаше игра с ръка след удар на Арда Гюлер - тогава Винисиус Жуниор бе точен от бялата точка (58'). Бразилецът пък изработи втория 11-метров наказателен удар, след като бе настъпен в наказателното поле. Той даде второто изпълнение на Килиан Мбапе, а фрацузинът не сбърка четвърт час преди края на срещата.

Реал Мадрид се превръща в третия отбор, вкарал четири гола от дузпи след първите си пет мача в Ла Лига в даден сезон през 21-ви век - след Райо Валекано (2002/03) и Атлетико Мадрид (2012/13). Освен това "кралския клуб" е тимът, получил най-много дузпи през кампанията в топ 5 първенствата на Европа към момента (4).

Това е трета поредна победа за Реал срещу този съперник, след като преди това нямаше успех в два поредни мача с баските.

Реал Сосиедад срещу Реал Мадрид НА ЖИВО

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Реал по традиция пусна състава си близо 2 часа преди първия съдийски сигнал!

Първо полувреме

Мачът започна на добро темпо, а домакините по нищо не отстъпваха на "кралете", като стигнаха до няколко опасни центрирания в наказателното поле в първите минути от срещата.

В 18-ата минута Мбапе бе изведен отдясно по нападението, влезе в наказателното поле, след което направи хубав финт и си освободи позиция за изстрел с левия си крак. Той прокара топката покрай хвърлилия се на шпагат бранител, но стражът Ремиро показа отличен рефлекс и спаси.

Десетина минути след това Менди допусна много груба грешка и топката бе отнета. Последва бърза комбинация и след нея Сучич стреля от границата на наказателното поле. Куртоа остана безпомощен, но за негов късмет топката се отби в страничния стълб.

Секунди след това пък Рюдигер засече с глава центриране от фал, но Ремиро показа страхотен рефлекс и изби в ъглов удар.

В 36-ата минута Реал отново изкара късмет, след като Бекер стреля в напречната греда. Той имаше достатъчно време в наказателното поле и бе на отлична позиция централно срещу вратата. След изстрела с левия си крак обаче не успя да вкара.

Секунди след това Килиан Мбапе показа впечатляваща техника отляво, справи се с няколко противникови играчи и потърси далечния ъгъл, но с неточен удар.

В 39-ата минута Реал отново не изостана в резултата като по чудо. Единият път Милитао изчисти пред голлинията, а вторият Кубо стреля, но след рикошет в бранител топката мина малко над напречната греда.

Второ полувреме

Втората част също започна на високи обороти, а атаките летяха една след друга и в двете посоки.

В 57-ата минута Гюлер стреля отдалеч, но топката се отби в ръката на противников бранител и съдията отсъди дузпа.

58' - 0:1! Винисиус се нае с изпълнението и въпреки че стражът докосна топката, тя влезе в мрежата му.

В 73-тата минута Винисиус проби добре по фланга и от аутлинията подаде. Пасът му не бе точен, но секунди, след като се освободи от топката, бе настъпен от съперников играч. Главният арбитър отсъди дузпа.

75' - 0:2! Този път Мбапе се нае с изпълнението и прати вратаря в погрешния ъгъл, за да се разпише.

Състави

Реал Сосиедад: Ремиро, Лопес, Аранбуру, Зубелдия, Агер, Сучич, Субименди, Гомес, Бекер, Кубо, Садик

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Рюдигер, Менди, Валверде, Модрич, Гюлер, Диас, Винисиус, Мбапе

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички