Роберт Левандовски вдъхнови Барселона и донесе първи успех на Ханзи Флик


Роберт Левандовски вдъхнови Барселона и донесе първи успех на Ханзи Флик
Снимка: Getty Images

1533 0

Барселона постигна трудна победа с 2:1 срещу Валенсия на старта на Ла Лига.  Уго Дуро откри резултата в 44-ата минута, а Левандовски изравни в добавеното време на първата част. Полякът се разписа още веднъж в началото на втората част от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Рафиня. Така Ханзи Флик започна с успех начело на каталунците.

Началните 15 минути не предложиха нищо вълнуващо, като Барселона опитваше да доминира, но домакините успяваха да се справят и да държат съперника далеч. Първата интересна ситуация дойде чак в края на полувремето. Тогава  топката стигна до Уго Дуро, който се измъкна по страхотен начин и отправи удар с глава, неспасяем за Тер Стеген - 1:0 за Валенсия.

Попадението бе отменено първоначално за засада, но с преглед с ВАР голът бе признат за редовен. Последва бърз отговор, като в петата минута на продължението Роберт Левандовски получи чудесен пас от Ламин Ямал за 1:1.

Втората част започна много лошо Валенсия. След по-малко от минута Ламин Ямал стреля по трева в средата на врата, но Мамардашвили реагира с чудесно спасяване. В 48-а минута Кристиан Москера фаулира футболист на каталунците в наказателното поле и главният съдия веднага посочи бялага точка. Роберт Левандовски вкара за 2:1 за Барселона.

След това Барса доминираше, а Педри отправи опасен удар от средна дистанция в 85-ата минута, но не успя да намери очертанията на вратата на Валенсия. До края на двубоя Барселона задържа инициативата и се поздрави с успеха.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички