Шедьоври на Федерико Валверде и Винисиус донесоха победата на Реал Мадрид над Виляреал (ВИДЕО)


Шедьоври на Федерико Валверде и Винисиус донесоха победата на Реал Мадрид над Виляреал (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

871 0

Реал Мадрид постигна успех с 2:0 над Виляреал в мача от кръг №9 в испанската Ла Лига. Попаденията за мадридчани бяха отбелязани от Федерико Валверде и Винисиус, като и двете бяха доста запомнящи се. В самия край на мача обаче Дани Карвахал получи неприятна травма в коляното и трябваше да бъде изнесен на носилка.

Реал Мадрид със страхотна победа

Първите няколко нападения бяха за „белите“, но след това Виляреал поизравни играта. След почти четвърт час игра, реал Мадрид вече водеше в резултата. Изстрел на Феде Валверде се отклони в тялото на Алекс Баена и спря в мрежата на „жълтите“ за 1:0.

Гостът можеше бързо да се върне в мача. Само 120 секунди след попадението Тиерно Бари насочи топката с глава към вратата, но напречната греда над Андрий Лунин го спря.

В следващите минути до почивката мадридският колос диктуваше темпото. Удари към вратата отправиха звездите в тима на Карло Анчелоти – Килиан Мбапе и Джуд Белингам. Особено опасен бе удара на англичанина, минал до дясната греда на вратата.

Винисиус показа характер и в 73-тата минута показа къс магия. Бразилецът вкара страхотен гол във вратата на Виляреал с далечен удар. С попадението за 2:0 Вини Жуниор на практика сложи точка на спора и до изтичането на 90-те минути темпото на „Сантяго Бернабеу“ се снижи доста.

В самия край на мача Дани Карвахал бе отнесен на носилка. В опита си да изчисти напред една топка край тъчлинията, Карвахал закачи Йереми Пино, от което пострада и крилото на Виляреал. Болките обаче бяха на сметката на Карвахал, хванал се веднага за коляното.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Реал вече настига Барселона на върха в класирането. Мадридчани и каталунците са с по 21 пункта, но отборът на Ханзи Флик е с мач пасив.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички