Стъпка №1 е направена: Кои са следващите действия за представянето на Килиан Мбапе в Реал Мадрид


Стъпка №1 е направена: Кои са следващите действия за представянето на Килиан Мбапе в Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

1896 0

Френската суперзвезда Килиан Мбапе официално обяви своето решение, че напуска ПСЖ след края на сезона. Нападателят го обясни подробно във видео, публикувано в социалните му профили. "Няма да подновявам договпра. Ще приключа с приключението си след няколко седмици“, обясни той. 

Не само във Франция, но и в Испания тази новина бързо обиколи всички медии, а причината е, че се очаква Мбапе да премине в Реал Мадрид. Трансферна драма, продължила повече от 2 години. Сбогуването му с ПСЖ е първата от поредица стъпки, които френският национал трябва да продължи да предприема, докато не бъде представен на "Сантяго Бернабеу".

Какви са следващите стъпки пред Мбапе?

Още: Голям смях: Припомниха си как Килиан Мбапе прибра пачките на Ал Хилал! (ВИДЕО)

Започва "протокола" по представянето на Мбапе в Реал Мадрид

От "Marca" са категорично, че играчът вече е подписал договора си с Реал Мадрид, но обявяването му все още се отлага. Преди да смени фланелката си, играчът трябва да изиграе още четири мача за парижани (три в първенството и един в Купата).

Испанското издание вярва, че няма шанс обявяването му да се случи преди финала на Шампионска лига. "Белия балет" ще се изправи срещу Борусия Дортмунд на "Уембли" в битка за 15-ия си трофей. След това вече ще настъпи и моментът на Мбапе, който може да е седмицата между 3 и 9 юни.

По отношение на представянето се обмислят две дати: една преди Европейското първенство, стига да има одобрението на френската федерация, нещо, което не е лесно. А другата е. когато френският отбор отпадне от турнира. В такъв случай той ще пристигне в Мадрид веднага след това, за да премине съответните медицински прегледи и да бъде представен преди да замине на почивка.

Още: Краят на една ера: Килиан Мбапе обяви, че напуска Пари Сен-Жермен! (ВИДЕО)

Ясно е, че той няма да присъства на Олимпийските игри с отбора си. Нещо, което вече беше сложно с ПСЖ, тъй като парижкият клуб не планира да пусне нито един от играчите си на олимпийското събитие. Мадрид, както е известно, е на същото мнение. Съобщението е първата стъпка от "пътуването" на Мбапе, което е с крайна цел в Чамартин. А ПСЖ показа екипите за сезон 2024/25, където очаквано няма и следа от Килиан Мбапе.

Още: Килиан Мбапе е подписал с Реал Мадрид преди почти 3 месеца?

ПСЖ набеляза "викинг" за заместник на отиващия в Реал Мбапе?

ПСЖ пести 200 милиона евро, след като Килиан Мбапе напуска - Първа лига струва по-малко

Бивш вратар на Реал Мадрид: Не Мбапе, Винисиус е най-добрият играч в света

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички