ВИДЕО: Реал Мадрид пребит, разгромен и унизен на "Висенте Калдерон"


ВИДЕО: Реал Мадрид пребит, разгромен и унизен на "Висенте Калдерон"

2772 0

Реал Мадрид претърпя изключителен крах на "Висенте Калдерон", където шампионът Атлетико (Мадрид) разкова "кралския клуб" с 4:0 в дербито от 22-ия кръг на Примера дивисион.

"Дюшекчиите" се възползваха максимално от многото проблеми в състава на Карло Анчелоти, като отбелязаха по два гола в двете полувремена и дадоха да се разбере, че няма да се лишат без бой от титлата.

Още в 14' Тиаго откри след грешка на Касияс, а резервата Саул със задна ножица удвои 4 минути по-късно. Гризман пък беше точен в 67', а Манджукич в 89' оформи крайния резултат след подаване на Фернандо Торес.

Това беше първи двубой през сезона, в който Реал Мадрид не успява да отбележи гол в Ла Лига. Също така "белия балет" за пръв път не успява да отправи точен удар по посока на съперника.

Това е най-тежкото поражение за Реал в дербито на Мадрид от 1987 година насам, когато "белите" допуснаха загуба със същия резултат.

Атлетико за 8-и пореден двубой не губи от "кралския клуб", ако се брои и финалът в Шампионска лига, който в редовното време завърши при резултат 1:1.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Реал Мадрид все пак остава начело на класирането с 54 точки, но Барселона може да се доближи само на точка, ако утре спечели срещу Атлетик Билбао у дома. "Дюшекчиите" са трети с актив от 50 точки.

Аржентинският наставник на Атлетико стартира с Марио Манджукич и Антоан Гризман в предни позиции, докато Коке и Арда Туран трябваше да притесняват отбраната на "кралския клуб" по фланговете. Капитанът Габи Фернандес и Тиаго стартираха в средата на терена, докато Гийерме Сикуейра, Диего Годин, Жоао Миранда и Хуанфран оформиха дефанзивния квартет пред вратаря Мигел Анхел Моя.

Кристиано Роналдо се завърна в състава на Реал Мадрид след изтърпяно наказание, започвайки в атака до Карим Бензема и Гарет Бейл. Сами Кедира, Тони Кроос и Иско пък оформиха тройката полузащитници в постройката на Карло Анчелоти. Големите проблеми на италианеца бя ха свързанис отсъствието на Серхио Рамос, Пепе и Марсело в отбрана, където започнаха  Фабио Коентрао, Рафаел Варан, Начо и Даниел Карвахал. На вратата отново застана капитанът на "лос меренгес" Икер Касияс.

От самото начало осакатеният тим на Реал Мадрид беше тотално надигран от своя съперник, а Касияс трябваше да се намесва решаващо на два пъти.

Именно той обаче сбърка за първия гол на "дюшекчиите" в 14'. При центриране отдясно на Хуанфран защитата на Реал не успя да избие, а топката отиде в Манджукич. Той пусна за Тиаго, който успя да стреля между трима играчи в бяло, а Касияс не видя добре топката и тя мина между ръката и крака му - 1:0.

Само 4 минути по-късно шампионите вече водеха с 2:0 след феноменален гол на резервата Саул, който замени контузения Коке. Сикейра проби отляво и игра на двойно със свой съотборник, нахлувайки в наказателното поле. Той центрира добре пред малкия пеналт, където Саул с чудесна задна ножица направи 2:0. 

Допуснатите две попадения видимо объркаха допълнително гостите, които трудно успяваха да стегнат редиците си срещу настъпващия си съперник. Въпреки аванса си от две попадения, Атлетико продължаваше да търси и нови голове във вратата на Реал Мадрид, опитвайки да се възползва от проблемите в защита в състава на Карло Анчелоти. В 24' до възможност за изстрел стигна и Антоан Гризман, но французинът не успя да затрудни Икер Касияс с удара си.

В 32' Реал Мадрид все пак пое глътка въздух, достигайки и до първия си шанс за нещо повече пред вратата на Моя. Центриране в пеналтерията на Атлетико доведе до сериозно разбъркване пред стража на домакините, а и последвалият удар на Бензема също не доведе до резултат за "белите".

Три минути по-късно се стигна до дискусионна ситуация в наказателното поле на Реал, а домакините претендираха за неотсъдена дузпа в своя полза. Центриране от статично положение внесе нов хаос в защитата на Реал, като кълбото стигна до централния бранител Диего Годин. Уругваецът стреля силно с десния крак, а начинът, по който Сами Кедира спря полета на топката, предизвика претенции за дузпа от страна на "рохибланкос". Реферът обаче прецени, че в случая няма основания за отсъждане на игра с ръка.

След почивката в игра за Реал Мадрид се появи Хесе, който замени Кедира, но и това не помогна на Реал Мадрид в двубоя. Все пак "белия балет" имаше няколко положения, които обаче не успя да материализира.

"Дюшекчиите" обаче продължиха да са по-остри в нападение, а Гризман изпусна цели 3 положения да направи 3:0, като Касияс се отчете с няколко спасявания. В 66' той обаче капитулира за трети път. Туран центрира отлично към далечната греда, където Саул свали за Гризман, който с шпагат реализира на празна врата - 3:0.

До края на двубоя единствено Ияраменди имаше реален шанс поне да отбележи почетен гол за своите, но и това не стана, а за пръв път през сезона отбор успява да запази суха мрежа срещу Реал. Последният отбор, постигнал това, беше именно Атлетико - за Купата на Краля и за Суперкупата на Испания.

Две минути преди края резултатът доби кошмарно изражение за европейския и световен клубен шампион, защото Марио Манджукич покачи на 4:0 в полза на домакините. Резервата Фернандо Торес центрира отлично от десния фланг на атаката, а хърватският таран засече кълбото с глава, не оставяйки шансове на Икер Касияс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички