10 от Ботев Пловдив се бориха здраво срещу Зрински, но "канарчетата" са аут от Европа (ВИДЕО)


10 от Ботев Пловдив се бориха здраво срещу Зрински, но "канарчетата" са аут от Европа (ВИДЕО)
Снимка: Официална Фейсбук страница на Ботев Пловдив

1768 0

Родният Ботев Пловдив загуби от Зрински Мостар с 0:2 в мача-реванш от третия кръг за влизане в третия по сила европейски турнир - Лига на конференциите. По този начин европейският футбол за "канарчетата" приключва с общ резултат 2:3.

Вратарят на "жълто-черните" Ханс Кристиан Бернат спаси дузпа, изпълнена от Франо Млинар в 22-ата минута, която бе отсъдена за нарушение на стража на Ботев Пд.

Жрински поведе в резултата в 39-ата минута, когато след центриране на Керим Мемия, Нардин Мулахусейнович вкара с глава!

Две минути по-късно Антоан Конте бе изгонен с директен червен картон за нарушение срещу Матия Малекинушич.

Седем минути преди края на редовното време на мача Жрински реализира втори гол след пробив по лявото крило на Марио Чуже, завършил с пас по трева към Томислав Киш, който се разписа с удар в долния десен ъгъл.

РАЗВОЙ НА ЗРИНСКИ - БОТЕВ ПЛОВДИВ

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна спокойно, като в първите минути Ботев Пловдив владееше повече топката и стоеше по-добре на терена. В 7-ата минута Ивелин Попов центрира по прекрасен начин от корнер и Конте стреля с глава на първа греда, но стражът на домакините успя да спаси и изби встрани.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

В 21-ата минута домакините стигнаха до страхотен шанс, след като Нардин Мулахусейнович засече с глава центриране от левия фланг. При удара той бе фаулиран от Ханс Кристиан Бернат и съдията Роб Хенеси отсъди дузпа. Зад топката застана Франо Млинар, който стреля към долния десен ъгъл, но вратарят на Ботев Пд се хвърли и спаси удара от бялата точка.

В 39-ата минута защитата на пловдивчани, за съжаление, се пропука. Центриране отляво сложи топката на главата на Мулахусейнович, който я насочи добре и преодоля Бернат, откривайки резултата - 1:0. Само минута по-късно пък Конте бе изгонен с директен червен картон заради неспортсменско действие.

Ботев Пловдив имаше страхотен шанс в добавеното време на първото полувреме, когато Кристиан Нвачукву проби в половината на Жрински Мостар и изведе Самуел Акере, но неговият удар бе спасен от Марко Марич.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част на стадион "Под Биелим Бриегом" започна с по-добра игра на домакините, които в 52-ата минута видяха как Бернат спасява удар на Мбинар.

Въпреки че владееше топката в много по-дълги периоди от време, футболистите на Жрински продължаваха да не успяват да стигнат до втори гол и затова опитваха да симулират, за да се опитат да си спечелят дузпа или поне картон за футболист на Ботев Пд.

Така се стигна до 83-ата минута, когато Ботев Пд остави доста пространство вдясно на отбраната си. Оттам проби Марио Чуже, който нахлу към наказателното поле и сви топката за Томислав Киш, който бе оставен сам в наказателното поле и с удар по земя прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Ботев Пд - 2:0 за Жрински Мостар!

СЪСТАВИ

Зрински Мостар: Марич, Чорлука, Шунич, Баришич, Тичинович, Милнар, Посавец, Иванчич, Чуже, Малекинушич, Мулахусейнович

Ботев Пловдив: Бернат, Балоянис, Конте, Там, Минков, Перера, Карабельов, Акере, Нвачукву, Попов, Секулич

ПРЕДИ МАЧА

В герои за тима на Душан Керкез се превърнаха Самуел Акере и Алекса Мараш, които с попаденията си донесоха успеха на българска земя. Единственият гол за тима от Босна пък бе дело на Марио Кузе.

Двубоят на Ботев Пловдив през уикенда срещу Лудогорец бе отложен заради евроучастията и на двата ни тима, което означава, че "канарчетата" ще са добре отпочинали.

От другата страна, Зрински загря добре за реванша, след като разгроми с 4:1 ГОСК Кабела в местното първенство като гост.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички