5 легенди с КРАЙ на Европейското първенство по футбол: 3 икони на Реал, "скрит герой" и вратар, покорил света (ГАЛЕРИЯ)


5 легенди с КРАЙ на Европейското първенство по футбол: 3 икони на Реал, "скрит герой" и вратар, покорил света (ГАЛЕРИЯ)
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

2016 0

Футболните запалянковци не са тъжни както обикновено, когато приключва клубният футбол - защото през това лято ще се проведе Европейското първенство по футбол 2024. А битките ще се състоят в Германия.

Най-престижната континентална надпревара за страни ще се проведе от 14 юни до 14 юли. Именно срещите там ще са последни в кариерата за някои от най-големите звезди в последните години. За други ще е сбогуване с националния отбор. А за трети - последно европейско първенство.

Трите легенди на Реал Мадрид, за които Евро 2024 ще е носталгия в бъдеще

Замесени са три легенди на Реал Мадрид:

Тони Кроос

Тони Кроос приключва на Евро 2024

Феновете най-много скърбят за Тони Кроос, след като халфът обяви, че спира с футбола след Евро 2024, въпреки че се представя отлично на своите 34 години. Германецът спечели Шампионска лига с "кралския клуб", а сега ще опита да спечели още един изключително престижен трофей в своя "последен танц". Той прекрати кариерата си с Бундестима през 2021-ва година, но се завръща само за шампионата у дома, след като Юлиан Нагелсман го убеди.

Кроос бе част от Германия през 2014 година, когато спечели Световното първенство по футбол, както и през 2010, когато Бундестима взе бронзовите медали. Той остава и един от най-титулуваните играчи на клубно ниво, след като помогна на Реал Мадрид да спечели 23 трофея.

Лука Модрич

Лука Модрич приключва с Хърватия след Евро 2024?

Дългогодишният партньор на Кроос в халфовата линия на Реал Лука Модрич също ще си спомня с носталгия за Евро 2024. Хърватинът поднови за още една година в "кралския клуб", където иска да се пенсионира по подобие на Кроос. Модрич правеше намеци, че Европейското ще е последният му турнир за националния тим, но там все пак е възможно да остане до края на 2024-та година.

Модрич изведе "шахматистите" до историческото второ място на Световното първенство по футбол през 2018 година, а след това и до третото на Мондиал 2022. А неговата страна винаги може да бъде голямата сензация, която да шокира фаворитите на Европейското в Германия.

Кристиано Роналдо

Евро 2024 е последният голям форум за Роналдо

Още една легенда на Реал Мадрид, но и цялостно на футбола. Иконата бе повикана за рекорден шести път на европейски първенства и Роберто Мартинес ще разчита на 39-годишния играч. Рекордьорът по голове за един национален отбор, извел "мореплавателите" до мечтания триумф на Евро 2016.

И въпреки че това не е първият голям форум, за който се твърди, че е последният за Кристиано Роналдо, този път наистина изглежда да е така. За следващия такъв - Световното първенство през 2026-а, той ще бъде на... 41 години. А Португалия е изпълнена с талант и класа - включително и в предни позиции.

За кои други Евро 2024 е краят? Става въпрос за един "скрит герой" при огромен успех за страната му. Както и за още една легенда на водеща сила не само в Европа, но и света - вратар, който е покорил всичко. Вижте всички 5 икони на футбола и КРАЯТ: Европейското първенство по футбол 2024 ще е бъдеща носталгия за тях (ГАЛЕРИЯ).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички