ЦСКА 1948 мечтаеше, но всичко се срина в последната секунда срещу Пафос (ВИДЕО)


ЦСКА 1948 мечтаеше, но всичко се срина в последната секунда срещу Пафос (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1072 0

ЦСКА 1948 загуби реванша от Пафос в третия предварителен кръг на Лига на конференциите с 0:4 като гост и с общ резултат от 2:5 отпада от надпреварата.

"Червените" бяха на 43 секунди от продължаване на плейофите, след като цяло полувреме играха с човек по-малко заради червен картон на Стив Фуртадо, но в края на срещата Дерик Лукарсен се разписа и вкара мача в продължения, в които Жажа и Андерсон матираха ЦСКА 1948, а Реян Даскалов си вкара автогол

В плейофа за влизане в групите на Лигата на конференциите Пафос ще премери сили с ЧФР Клуж. Румънският тим отстрани Макаби Петах Тиква (Израел).

Първо полувреме

Домакините започнаха по-активно двубоя и след само минути игра се стигна до изстрел отдалеч. Секунди след това дойде и първа по-сериозна опасност в близост до вратата. Даскалов фаулира грубо капитана на съперника току пред наказателното поле. Той получи жълт картон за нарушението, а Карагерен оспорваше бурно, заради което също бе санкциониран.

Изпълнението от фала бе силно по земя, но ударът бе блокиран.

В 9-ата минута последва дълго подаване в наказателното поле на ЦСКА 1948, топката бе овладяна, но там Петър Маринов излезе ключово току преди да бъде нанесен удар.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

В 17-ата минута след центриране на първа греда топката бе отклонена с пета и се насочи заплашително към Маринов, но той се справи, а освен това бе и фаулиран.

Въпреки че Пафос продължи да доминира, най-добрият шанс за гол се откри пред ЦСКА 1948. Карагерен засече с глава центриране от ъглов удар, а топката се отклони в напречната греда.

В последните минути от редовното време Пафос отново създаде много опасни атаки, но не завършиха с гол след безкрайно неточни завършващи удари от чудесни ситуации.

В първата минута от добавеното време Стив Фуртадо фаулира съперник при контраатака и получи втория си жълт картон в срещата - така ЦСКА 1948 остана с 10 души на терена. Решението бе леко спорно, но предвид критерия, който зададе белгийският арбитър и честите картони, които показваше, не бе изненадващо (а и малко преди това Фуртадо извърши друг фал с вече жълт картон на сметката си и бе словесно предупреден).

Второ полувреме

Очаквано - началото на втората част също бе доста по-активно за домакините, които осъществиха опасен пробив още в първите секунди, но в последния момент играч на ЦСКА 1948 изчисти в корнер.

В 61-вата минута Жажа направи стрехотен пробив отляво и потърси далечния ъгъл, но бе спрян от страничния стълб.

Маринов блесна с хубава намеса след удар в наказателното поле от малък ъгъл в 67-ата минута.

Първа много груба грешка от Петър Маринов, който излезе неразчетено, но за късмет на ЦСКА 1948 последвалият удар към опразнената врата бе неточен.

В 85-ата минута Пафос имаше сериозни претенции за дузпа, след като играч на тима бе съборен в наказателното поле. Радослав Илиев при опит да гардира топката хвана за лицето и събори опонент. Съдията не отсъди дузпа, а ВАР Също не видя нищо нередно за огромен късмет на ЦСКА 1948.

Добавеното време към мача бе 7 минути.

90+7' - 1:0! В последните секунди Пафос поведе в резултата и изравни общия резултат в дуела. Маринов блесна със спасяване в крак, но след това съотборниците му се забавиха да обезопасят топката и Пафос имаше достатъчно време да се ориентира, преди да последва удар между краката на стража.

Продължения

Пафос започна с натиск и продълженията, като Орлинов се отчете с чудесно спасяване секунди след старта.

94' - 2:0! Играчът на мача Жажа за пореден път проби отлично и този път намери далечния ъгъл успешно.

99' - 3:0! Андерсон също се разписа. Хубаво извеждащо подаване, но въпреки шпагата на Ценов играчът на Пафос остана с топка в крака, след това комбинира с Андерсон, който непокрит току пред вратарското поле нямаше как да изпусне. Маринов успя почти да спаси, но топката болезнено се търкулна зад него и влезе в мрежата му.

Състави

Пафос: Ивушич, Голдар, Лукасен, Пилеас, Бруно, Драгомир, Шунжич, Пепе, Танкович, Джаджа, Жайро

ЦСКА 1948: Маринов, Рапнуи, Ценов, Иванов, Фуртадо, Даскалов, Пишчевич, Карагерен, Кирилов, Талис, Илиевски

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички