Един от любимците на Гарет Саутгейт неочаквано се оттегли от националния отбор


Един от любимците на Гарет Саутгейт неочаквано се оттегли от националния отбор
Снимка: GettyImages

23 0

Един от най-важните играчи за английския национален отбор през последните години – Киърън Трипиър, обяви днес (29.08), че се оттегля официално от „трите лъва“. Бранителят на Нюкасъл използва платформата „Instagram“, за да обяви своето решение.

Киърън Трипиър

Благодарности към Гарет и досегашните си съотборници

„Никога не съм си представял в юношеските си години, че ще представлявам страната си, камо ли пък да го направя цели 54 пъти. Беше огромна чест за мен да играя с екипа на Англия на четири големи първенства.

Искам да изкажа своите големи благодарности към Гарет и целия щаб, с когото работих през тези години и за вярата, която показаха в мен.

Благодаря и на всички мои съотборници, с които постигнахме някои незабравими неща като два финала на Европейско и полуфинал на Световно. Сигурен съм, че в бъдеще тази група от футболисти ще успее да спечели голямо първенство“, започна с обръщението си бранителят.

Още: Англия избра временен мениджър, който е сред фаворитите да остане за постоянно

Играчът пожела успех и на новия треньор

"Искам да пожелая успех на Лий и неговия треньорски щаб всичко най-добро. И ,последно, голямо благодаря на английските фенове за невероятната подкрепа. Пътувахте навсякъде по света и не спряхте да сте зад нас, дори и в трудните моменти“, завърши своето изявление Киърън Трипиър.

Кариерата му с националния отбор

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Киърън Трипиър

Защитникът беше голяма част от състава на Гарет Саутгейт през годините, като той играеше както на титулярната си позиция като десен бек, така и доста често като ляв краен бранител.

Един от най-незабравимите моменти на 33-годишния футболист беше гола му от пряк свободен удар на полуфинала срещу Хърватия на Световното през 2018 година.

През последните години той не изпусна нито едно голямо първенство, като на отминалото Европейско той беше титуляр по левия бек почти през целия форум, но на финала остана резерва за сметка на Люк Шоу.

Още: Невиждано обединение в Англия: Хулиганите палят всичко наред срещу мигрантите (ВИДЕО)

Критикуваният прагматик Гарет Саутгейт всъщност е гений - само трима са пред него в историята на Англия

Изненада! Англия ще почака година, за да се освободи идеалният кандидат за нов селекционер

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички