Единственият английски тим в Европа: Суперфаворит за ФИНАЛ, а и за трофея


Единственият английски тим в Европа: Суперфаворит за ФИНАЛ, а и за трофея
Снимка: Getty Images

1870 0

Едва ли някой е предполагал преди началото на сезона, че към заключителната му фаза ще има само един отбор от английската Висша лига, който ще се бори за трофей от европейските клубни турнири и че това ще бъде... Астън Вила. В крайна сметка обаче именно "виланите" останаха единствените от страната си в Шампионска лига, Лига Европа или Лигата на конференциите.

Футболистите на Унай Емери, които почти със сигурност ще завършат в топ 4 на Англия през кампания, дори са големият фаворит за трофея в Лигата на конференциите. Там отборът среща гръцкия гранд Олимпиакос, който обаче е в ролята на абсолютен аутсайдер според специалисти и анализатори. Това е потвърдено и от платформата за онлайн спортни залози efbet.

Астън Вила е единственият тим от Англия, който може да спечели турнир в Европа

Астън Вила е фаворитът за трофея в Лигата на конференциите

Коефициентът на efbet за това Астън Вила да спечели първия мач като домакин е 1,44, докато ставката за сензационен триумф за гостите от Гърция е 7,00. Съответно пазарът за равенство е оценен на 4,70. Срещата ще се състои в четвъртък (02.05) от 22:00 часа българско време.

Едва ли е изненада за някого, че тези съперници не са се срещали един срещу друг до този момент. Астън Вила разполага с доста по-скъп състав - общата стойност на играчите (според специализирания сайт Transfermarkt) е 646,20 милиона евро - срещу 109,75 милиона евро за Олимпиакос. Средната възраст е доста изравнена - 26,3 за англичаните и 27,0 за гърците.

Унай Емери може да не е играл срещу Олимпиакос преди, а Хосе Луис Мендилибар да не се е изправял срещу Астън Вила, но двамата испанци имат цели 13 сблъсъка помежду си в личен план. Емери има преимущество от 7 победи срещу 4 за Мендилибар, като 2 мача са приключили при равен резултат (Емери е водил Алмерия, Валенсия, Севиля и Виляреал във въпросните среща, а Мендилибар - Реал Валядолид, Осасуна и Ейбар).

 

 

Астън Вила и Фиорентина са фаворити в Лигата на конференциите

Другата полуфинална среща от Лигата на конференциите ще се проведе по същото време. В нея един срещу друг се изправят Фиорентина и Брюж, които също ще премерят сили за първи път. Там фаворити са италианците. Коефициентът на efbet за успех у дома за "виолетовите" е 1,78, докато ставката за победа за Игор Тиаго и компания е 4,60. Съответно пазарът за равенство е оценен на 3,70.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички