Галатасарай вкара oт съблекалнята, а Фенербахче демонстративно напусна терена! (ВИДЕО)


Галатасарай вкара oт съблекалнята, а Фенербахче демонстративно напусна терена! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

7214 0

Истински фарс се разигра по време на финала за Суперкупата на Турция между Галатасарай и Фенербахче. Срещата бе пренасрочена след скандалите в Саудитска Арабия преди няколко месеца, но сега изцепките са не по-малки.

Вадим отбора и не ни пука от наказания!

Още преди няколко седмици Фенербахче помоли финалът да бъде отложен заради претоварения им график и предстоящите мачове с Олимпиакос в Лигата на конференциите. От клуба не са съгласни и с други, според тях "скандални" решения на Турската федерация. Молбата обаче не бе уважена и "жълто-сините" прибегнаха до нещо крайно.

Вместо мъжкия състав, с Един Джеко, Миши Батшуай, Душан Тадич и останалите звезди, те решиха да излязат с отбора до 19 години! Интересното е, че ги водеше треньорът на първия тим Исмаил Картал.

Още: Фенербахче решава дали да остане в турската суперлига или да се пробва навън

Нещо повече - те дори демонстративно напуснаха терена още във втората минута! Галатасарай бяха в пълно бойно снарежение и Мауро Икарди вкара още в първата атака, а секунди след това младоците на Фенербахче се прибраха в съблекалнята, в знак на несъгласие с Федерацията.

Това автоматично значи служебна победа и купа за Галатасарай, но по-интересното е как ще реагират местните управляващи. Ако мачът бе за първенство, по правилник би трябвало Фенербахче да бъде наказан с изваждане от дивизията, но тук става въпрос за Суперкупа. Със сигурност клубът ще бъде глобен с много пари, а е възможно да бъде изхвърлен и от Купата на Турция за следващия сезон.

Турски гранд може да обезкърви Барселона това лято

В Турция: Якуб Пьотровски е близо до трансфер в Галатасарай

Ръководството на Фенербахче обмисля да се състезава в Серия А или други 4 силни първенства

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички