Изненада: Аржентина и Бразилия загубиха - немислимото за Мондиал 2026 се задава (ВИДЕО)


Изненада: Аржентина и Бразилия загубиха - немислимото за Мондиал 2026 се задава (ВИДЕО)
Снимка: Gettyimages

1477 0

Сензационни резултати поднесоха квалификациите за Световното първенство по футбол през 2026, играни в зона Южна Америка. Двата най-могъщи отбора там - Бразилия и Аржентина, допуснаха изненадващи поражения.

Аржентина загуби от Колумбия

Първо дойде загубата на актуалния световен шампион. "Гаучосите", които все още са първи в класирането, бяха сломени от Колумбия с 2:1. Хамес Родригес блесна с асистенция (25') и с гол от дузпа (60'), а между двете му изяви Нико Гонсалес временно бе изравнил резултата (48').

Няколко часа след това Бразилия още по-изненадващо загуби от Парагвай с 1:0, а това поставя "селесао" в непозната роля. Бразилците бяха посечени от Гомес в 20-ата минута и така и не намериха начин първо да изравнят, а след това евентуално и да обърнат резултата.

Парагвай шокира Бразилия

Така в класирането Винисиус Жуниор и компания остават на пето място с 10 пункта, но с толкова е и шестият Венецуела, а седмият (Парагвай) и осмият (Боливия) са с по 9 пункта. Осмият не се класира за Световното.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Все пак трябва да се отбележи, че до края на квалификациите има много време - трябва да се изиграят още по 10 срещи от всяка страна. Към момента са изиграли по 8 мача, а лидер е Аржентина с 18 пункта. Втора вече е Колумбия с 16.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички