Мнение: Трансферът в Саудитска Арабия направил Кристиано Роналдо още по-голямо "животно" на терена


Мнение: Трансферът в Саудитска Арабия направил Кристиано Роналдо още по-голямо "животно" на терена
Снимка: Getty Images

3167 0

Кристиано Роналдо е станал дори по-добър играч след преместването си в Саудитска Арабия, твърди неговият сънародник от Португалия Карлос Карвалхал. Петкратният носител на "Златната топка" взе решение да се отправи към Близкия изток, след като се раздели от Манчестър Юнайтед. Той подписа най-доходоносния договор в световния футбол с Ал Насър и проправи пътя за още няколко известни имена да се присъединят към него в този регион.

Всяко предположение, че Роналдо е искал да улесни нещата, като се сбогува с елитната конкуренция в Европа, беше опровергано от сензационна възвръщаемост от 64 гола в 70 мача. Включително 50 във всички състезания през миналия сезон.

Сега Роналдо е на 39 години, но не показва никакви признаци на забавяне и Карвалхал обясни как едно изцяло ново предизвикателство е помогнало да го направи още по-завършен играч. 

Още: Ламин Ямал достигна до тийнейджърски рекорд на Кристиано Роналдо на Европейското първенство по футбол (ВИДЕО)

Поредни суперлативи към Кристиано Роналдо

"Мисля, че отиването в Саудитска Арабия беше най-доброто решение, което можеше да вземе, защото сега той е по-спокоен, не е под толкова голям натиск и се забавлява. Това е друг играч, чийто принос към отбора е по-добър. В приятелския мач срещу Ирландия преди Европейското тялото му просто показваше: "Ето ме, искам да помогна на страната си". Кристиано беше много по-ангажиран в изграждането на атаката, а не искаше просто да бъде този, който вкарва головете, когато се доближи до наказателното поле.

Той е интелигентен и знае, че няма капацитета да победи защитник в един срещу един по същия експлозивен начин, както в миналото. Той може, но това вече не е неговата игра.  Той е умен и се адаптира да помага на отбора.”

Карвалхал добави, че Роналдо е запазил качествата, които са го довели до самия връх в играта: "Собственото му представяне очевидно е от решаващо значение за него, той е състезателно животно и все още бележи. Головете, асистенциите и броят мачове, които е изиграл, са същите като когато беше в Европа, така че той със сигурност не е разочарован. Това не означава, че той няма да продължи да бележи за Португалия. Ако сте опонент, не искате да се изправяте срещу жаден, конкурентен, много уверен Кристиано, а той е точно такъв".

Още: Класиране при голмайсторите на Европейското първенство по футбол - драмата е пълна! (ОБНОВЯВА СЕ)

Коди Гакпо от Ливърпул построи перфектния играч: Меси и Роналдо са там, но има и голяма изненада

ВИДЕО: Роналдо зарадва феновете на тренировката на Португалия с маркови трикове

Нещо невиждано се случи на Роналдо и Меси на Евро 2024 и Копа Америка 2024

Да си син на Кристиано Роналдо: Бруталните тренировки на 14-годишното му дете (ВИДЕО)

Звезда на Реал Мадрид е по-популярна от Кристиано Роналдо и Килиан Мбапе на Европейското по футбол

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички