Науката НЯМА обяснение: НЕВЪЗМОЖНОТО и най-велико попадение на Пеле (ВИДЕО)


Науката НЯМА обяснение: НЕВЪЗМОЖНОТО и най-велико попадение на Пеле (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4974 0

Преди две години (29 декември, 2022-а), великият Пеле ни напусна на 82-годишна възраст. Неговото безсмъртно футболно наследство обаче продължава да ни радва, а в настоящия материал ще Ви припомним за най-великото му попадение, за което никой няма обяснение - дори и науката.

НЕВЪЗМОЖНИЯТ гол на Пеле

Трябва да се отбележи, че телевизионното покритие през годините, в които Пеле е бил професионален футболист, далеч не е било на сегашното ниво. Има стотици моменти, които просто не са документирани и записани.

Още: Трагична вест: Най-скъпият човек на Пеле напусна този свят

Такъв е и този с най-великото попадение на бразилеца - според мнозина. Става въпрос за двубой срещу Ювентус, когато Кралят на футбола е едва на 18-годишна възраст. Няма запис на ситуацията, но тя е пресъздадена чрез видеоигра.

Пеле играе с топката "на крачета", казано на жаргонен език, като това се случва в противниковото наказателно поле - така преодолява няколко противникови бранители, а кулминацията е, когато дори и вратарят, имащ правото да играе с ръце, е надхитрен по същия начин.

Безспорно това е момент, който сам по себе си доказва величието на Краля на футбола. Великият Пеле ще остане завинаги в сърцата на всяко едно футболно поколение.

Килиан Мбапе плати половин милион за картина на Пеле - сумата отива за благотворителност (ВИДЕО)

Именит треньор: Меси е гений, Кристиано Роналдо - не

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички