Официален старт на една обещаваща треньорска кариера - елитен клуб от Нидерландия назначи Робин ван Перси


Официален старт на една обещаваща треньорска кариера - елитен клуб от Нидерландия назначи Робин ван Перси
Снимка: Getty Images

830 0

Ръководството на нидерландския Хееренвеен официално обяви, че назначава Робин ван Перси за старши треньор на отбора (с договор за 2 сезона).

Старт на една обещаваща кариера

Легендарният офанзивен футболист на Арсенал, Манчестър Юнайтед, Фейенорд и Фенербахче "окачи бутонките" през лятото на 2019-а година.

Впоследствие започна да се учи на треньорски занаят и трупаше опит в школата на Фейенорд (юношеския му клуб), а сега за първи път ще поеме мъжки тим.

Робин ван Перси

"Треньорската професия е всеобхватна и предизвикателна, а аз я практикувам с много страст и удоволствие. Имам желание да продължа развитието си и ролята на старши треньор напълно отговаря на тази амбиция", коментира 40-годишният Перси.

"Ето защо се радвам на възможността, която Хееренвеен ми предлага. Това е много приятен елитен клуб с богати традиции и верни фенове", допълни той.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

*През настоящия сезон 2023/24 Хееренвеен не се представи много добре - един кръг преди края е на десетото място в Ередивизи (37 точки от 33 мача) и няма шанс да се класира за европейските клубни турнири. За Купата на страната пък отпадна още на 1/16-финалите (0:1 срещу Витес).

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Официално и окончателно: Томас Тухел обяви решението си за Байерн Мюнхен!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички