Пянич: Защо докато всички са солидарни, ние трябва да играем с Русия


Пянич: Защо докато всички са солидарни, ние трябва да играем с Русия
Снимка: Getty Images/Guliver

1612 0

Една от големите звезди на Босна и Херцеговина - Миралем Пянич, обясни решението си да не участва в евентуален приятелски мач между родината му и Русия. Втората страна бе отстранена от ФИФА и УЕФА от участие в международни турнири още в края на февруари. 

"Спортният директор на националния отбор - Мисимович, ми се обади и каза, че има възможност да играем мач с Русия. Отговорих, че в момента няма смисъл да играем с тях, защото са изключени от ФИФА и УЕФА. Защо ние? Защо не някой друг национален отбор? Целият свят страда по един или друг начин от конфликта в Украйна, защо трябва ние първи да играем приятелски мач с тях?

Този мач няма положителна страна дори за нас и ще има много негативно влияние върху света. Аз лично нямам нищо против руските футболисти, но ако буквално всички са решили да не играят с Русия, трябва и ние да бъдем солидарни и да откажем. Просто не мога да играя в такъв мач", обясни полузащитника пред "N1".

На 19 ноември в Санкт Петербург трябва да се проведе въпросната контрола между отборите на Русия и Босна и Херцеговина, а наставникът на гостите Ивайло Петев още не е наясно с какъв състав ще разполага във въпросната среща.

Междувременно от УЕФА обявиха, че Централата няма да взима отношение около провеждането на подобна среща.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Вижте какво каза Джеко по адрес на Петев!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички