Разследват бивш играч на Барселона, който е съотборник на Георги Миланов, за супер креативна измама!


Разследват бивш играч на Барселона, който е съотборник на Георги Миланов, за супер креативна измама!
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

359 0

Забавен и същевременно наистина уникален скандал се заформя в румънския Динамо Букурещ. Вчера "вълците" избегнаха директното изпадане в Лига 2 и се класираха за плейаутите в края на сезона, но е много възможно това да се промени съвсем скоро.

"Брат ми, играй вместо мен!"

В момента се води разследване дали бившият футболист на Барселона, Едгар Йе, е.... дал правото на своя брат-близнак да играе вместо него в цели 5 мача от местния шампионат! Двамата са абсолютни копия един на друг, а Еделино Йе също е футболист, който от около година е без отбор, което прави теорията напълно възможна.

Подозренията са започнали още при пристигането на играча през февруари - при подписването се оказало, че Едгар говори само португалски и не знае дори думичка английски или какъвто и да е друг език, въпреки солидната си кариера в Холандия, Испания, Франция и Турция. Бившият президент на Динамо, Флорин Пруня (бел. ред. - бивш играч на Литекс) коментира лаконично ситуацията: "Това е абсолютно нереално!".

Още: Георги Миланов и Динамо (Букурещ) избегнаха директното изпадане от елита

Тепърва ще се изясняват всички детайли и какво точно се е случило, но ако вината на Едгар Йе бъде потвърдена, това значи сурови наказания за него и клуба. Динамо ще получи санкция от -8 точки, което води и до директно изпадане, а португалецът най-вероятно ще бъде дисциплинарно уволнен, без да вземе дори стотинка, а е много вероятно да му бъде наложена и забрана да играе професионален футбол поне за няколко месеца от ФИФА или УЕФА.

Георги Миланов и Георги Минчев вкараха, но головете им не стигнаха за победи

Ексцесии и куп български привърженици на голямото румънско дерби (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички